txt uzantılı dosyada arama yapmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
txt uzantılı dosyada arama yapmak
merhaba forumda aradım ama isteğim şeye ulaşamadım
c bir txt dosyası mevcut ben bu txt dosyasını içinde kayıtlı olan bir yazı var bu yazının eşitinde ise bir adres var ben butana bastığımda bu yazını eşitindeki adresi labela yazdırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim
örn:
deneme=server:deneme gibi
şimdiden teşekür ederim
c bir txt dosyası mevcut ben bu txt dosyasını içinde kayıtlı olan bir yazı var bu yazının eşitinde ise bir adres var ben butana bastığımda bu yazını eşitindeki adresi labela yazdırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim
örn:
deneme=server:deneme gibi
şimdiden teşekür ederim
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür
Şöle bir bakayım dedim arama da senin yazdığın bir mesaj bile çıktı.
viewtopic.php?t=21361&highlight=ini+file
sitede olan cevapları tekrar tekrar taşımak istemiyorum ama mesaja cevap vermişken bunuda buraya ekleyim dedim.
@Muharrem Abi demişki;
viewtopic.php?t=21361&highlight=ini+file
sitede olan cevapları tekrar tekrar taşımak istemiyorum ama mesaja cevap vermişken bunuda buraya ekleyim dedim.
@Muharrem Abi demişki;
mrmarman yazdı:- Bir fonksiyon yazarsın.. File'den BockRead ile okunan her byte kontrol edilir. Nokta bulana kadar aldığı karakteri bir stream'e atar.
- Eğer aldığın bir string ifade grubu ise şöyle bir kurgu işini görecektir.
Kod: Tümünü seç
Function AyracaKadarOku( Var Dosya:File; Konum:dWord; Ayrac:Char ): String; Var Okunan : Char; begin ZeroMemory(@Result, SizeOf(Result)); If Konum > 0 then Seek(Dosya, Konum); // konumu 0 geçerseniz olduğu yerden başlar. Okunan := #0; While (NOT EOF(Dosya)) AND (Okunan <> Ayrac) do begin BlockRead(Dosya, Okunan, SizeOf(Okunan)); If Okunan <> Ayrac then Result := result + Okunan; end; end;
- Bu uygulama c:\test.txt isimli bir dosya varsaydım. Noktalardan ayırarak satırlara böler. Tabi arada satır karakteri varsa bu sayı artar bu nedenle #13#10 içerenleri ayrıca kontrol etmen filtrelemen gerekir.Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); Var Dosya : File; Liste : TStringList; begin Liste := TStringList.Create; AssignFile(Dosya, 'c:\test.txt'); Reset( Dosya, 1 ); FileMode := faReadOnly; While NOT EOF(Dosya) do begin Liste.Add( AyracaKadarOku(Dosya, 0, '.') ); end; ShowMessage(Liste.Text); Liste.Free; CloseFile( Dosya ); end;
- Ayraç karakterini değişken yaptım ki ilerde nokta yerine başka karakter de kullanmak isteyebilirsin.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

ben txt dosyasını içeriğinin tamamını almasını istemedimki sadece eşittirden sonrasını almasını istedim noktayı eşittir yaptım ama olmadı neyi değiştirmem gerekli eşittirden sonrasını alması için
ilgilendiğiniz için teşekür ederim
ilgilendiğiniz için teşekür ederim
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür
Kod: Tümünü seç
Liste.Add( AyracaKadarOku(Dosya, 0, '.') );
= karşısında yazanı sana verir.
Ayrıca hazır kod yazmadığımıda belirteyim.

onu ben ilk başta yaptım ama olmuyo hatta mesajımda belirtmiştim ilgilendiğiniz için çok teşekürler
sonuç değişmiyo txt sayfasını içindekileri hepsini veriyor
peki bir şey daha ekleyim ben bu txt uzantılı dosyayı ini uzantılı bir dosyaya çevirdim ini dosyasında bu işlem değişirmi
sonuç değişmiyo txt sayfasını içindekileri hepsini veriyor
peki bir şey daha ekleyim ben bu txt uzantılı dosyayı ini uzantılı bir dosyaya çevirdim ini dosyasında bu işlem değişirmi
viewtopic.php?t=6687&highlight=ini+file
bu linki incele burda inifile okuma,yazma daha detaylı anlatılmış
bu linki incele burda inifile okuma,yazma daha detaylı anlatılmış

Re: txt uzantılı dosyada arama yapmak
Pardon ama "AyracaKadarOku" nedir. Tanımlanmamış da...
Re: txt uzantılı dosyada arama yapmak
sList := TStringList.Create;
sList.LoadFromFile(s);
deneme := sList[0]; //sList in 1 satırı
FreeAndNil(sList);
i := pos('=', deneme);
delete(deneme, 1, i);
deneme := StringReplace(birimno, ';', '', [rfReplaceAll]);
yukarıdaki kodlama ile server:deneme alınmış olur
sList.LoadFromFile(s);
deneme := sList[0]; //sList in 1 satırı
FreeAndNil(sList);