FireBird'de IBX IbDatabase.CreateDatabase ile Db olusturma

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

FireBird'de IBX IbDatabase.CreateDatabase ile Db olusturma

Mesaj gönderen gkimirti » 22 Mar 2004 04:15

ne zamandır yapamadıgım bir seyi az once cozmenin sevinci ile
bunu yazıyorum:)))
normalde bu sitedeki makalelerden ve netteki bir cok yerden gordugum
firebird de db create etme kodlarında

'Your user name and password are not defined. Ask your database administrator to set up a Firebird login'

seklinde bir hata almıstım
googleGroups ta benzer problemi yasayanlara yazılan cevapları inceledigimde aslında Database bileseninin parametrelerinin
su sekilde olması gerektigini ogrendim.

Kod: Tümünü seç

  IBDatabase1.DatabaseName := 'c:\\test.gdb';
  IBDatabase1.Params.Clear();

  IBDatabase1.Params.Append('USER ''SYSDBA''');
  IBDatabase1.Params.Append('PASSWORD ''masterkey''');
  IBDatabase1.Params.Append('PAGE_SIZE 4096');
  IBDatabase1.LoginPrompt := false;

  IBDatabase1.CreateDatabase;
ewt bunu bulana kadar hakkaten canım cıktı
artık bu db ye baglanarak ddl ini yazarak kendi db nizi kod ile tamamen
olusturabilirsiniz

Kolay Gelsin...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

SieS
Üye
Mesajlar: 165
Kayıt: 17 Haz 2003 09:41
Konum: Konya

Mesaj gönderen SieS » 01 Kas 2004 08:36

:lol: :lol: :lol:
Evet işte bu baştan beri biryerde yazım hatası yaptığımızı bilyordum ama bunu akıl edememiştim doğrusu.
Sağolasın gökmen kardeş .
Sabah sabah beni ne kadar sevindirdin bilemezsin ...
Allah razı olsun ...

sair
Kıdemli Üye
Mesajlar: 288
Kayıt: 16 Haz 2003 03:41
Konum: Kastamonu
İletişim:

Mesaj gönderen sair » 29 Kas 2004 08:20

Niye canın çıktı anlamadım.. Bu konuyla ilgili makaleyi bu site kururulur kurulmaz yazdım ben... Herkese ara diyorsunuz Kendiniz niye aramıyorsunuz ?? :lol: :lol: :lol:
Geçip gideriz bizde ağızsız,dilsiz ve sorgusuz
İstanbul gibi düşeriz iki kıtaya birden...
En aşağılık düş, en büyük sevdadan belki
Erkek ölümler; bir uzun iç çekişle büyür göğsümüz

stnonstop
Üye
Mesajlar: 149
Kayıt: 22 Haz 2005 03:34

Mesaj gönderen stnonstop » 07 Eki 2005 10:46

Hocam hoş ben BCB ile uğraşıoyorum ama sizin kodları BCB ye uyarlayıp tekrardan deneyim dedim. Sizin bahsettiğiniz hatayı ben hala alıyorum :)

Kod: Tümünü seç

  Kafa Karıştırmaması için kodu sildim.
En son stnonstop tarafından 07 Eki 2005 11:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 07 Eki 2005 10:59

parametreler connect olurken ve db yaratırken farklı oluyor,
sizin parametreler baglantı icin
DB create etmek icin
IBDatabase1.Params.Append('USER ''SYSDBA''');
IBDatabase1.Params.Append('PASSWORD ''masterkey''');
IBDatabase1.Params.Append('PAGE_SIZE 4096');
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

stnonstop
Üye
Mesajlar: 149
Kayıt: 22 Haz 2005 03:34

Mesaj gönderen stnonstop » 07 Eki 2005 11:36

Evet hocam haklıymışsınız. Ban onu ilk önce Delphi de o şekilde parametre giriliyor diye anlamıştım. Daha sonra sizin yaptığınız gibi google gruplarında araştırma yapınca okudum. Ayrıca help de CreateDatabase() adlı bölümünde de geçiyormuş. eh helpi okumadan yaparsak böyle olurdu. :)

BCB kullanan arkadaşlar için

Kod: Tümünü seç


  IBDatabase1->DatabaseName = "c:\\test.gdb";

  IBDatabase1->Params->Clear();

  IBDatabase1->Params->Append("USER \"SYSDBA\"");
  IBDatabase1->Params->Append("PASSWORD \"masterkey\"");
  IBDatabase1->Params->Append("PAGE_SIZE 4096");

  IBDatabase1->LoginPrompt = false;

  IBDatabase1->CreateDatabase();


Cevapla