Merhaba Arkadaşlar.
üzerinde çalıştığım projede bir sorunum var. Fatura başlık ve kalem bilgilerini ayrı iki cx gridde gösteriyorum. başlık bilgisi gridinde bir satıra tıklandığında ilgili faturanın kalemleri diğer gridde görüntüleniyor.
aslında farklı fatura türleri için farklı tablarda gösteriyorum. Ancak tablardan birinde gösterdiğim fatura bilgilerini gride aktarırken "ItemIndex out of range" hatası alıyorum. kodlara tekrar tekrar baktım diğerleriyle sistem olarak aynı. adoquery üzerinden sorgumu çekiyorum ilgili datasource üzerinden de gride gitmesi gerek ama olmuyor.
sorguyu profiler ile kontrol ediyorum sonuç geliyor ama gride aktarmada problem var. adım adım cxgrid dosyaları içinde boğulmaktan daha kolay bi çözüm yolu var mı??
cxGridde ItemIndex out of Range hatası neden alırım ???
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
Re: cxGridde ItemIndex out of Range hatası neden alırım ???
Bu hatanın bir çok sebebi olabilir hocam;unicorn64 yazdı:Merhaba Arkadaşlar.
üzerinde çalıştığım projede bir sorunum var. Fatura başlık ve kalem bilgilerini ayrı iki cx gridde gösteriyorum. başlık bilgisi gridinde bir satıra tıklandığında ilgili faturanın kalemleri diğer gridde görüntüleniyor.
aslında farklı fatura türleri için farklı tablarda gösteriyorum. Ancak tablardan birinde gösterdiğim fatura bilgilerini gride aktarırken "ItemIndex out of range" hatası alıyorum. kodlara tekrar tekrar baktım diğerleriyle sistem olarak aynı. adoquery üzerinden sorgumu çekiyorum ilgili datasource üzerinden de gride gitmesi gerek ama olmuyor.
sorguyu profiler ile kontrol ediyorum sonuç geliyor ama gride aktarmada problem var. adım adım cxgrid dosyaları içinde boğulmaktan daha kolay bi çözüm yolu var mı??
Örnek olarak
---OnGetContentStyle event a yazdığınız bir kod varsa
---similar fileds kullanıyorsanız bu hata ile karşılaşabiliyorsunuz.
SQL kodlarınızı verirseniz hatanın ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
cxGrid iki türlü de kullanılabilen bir bileşendir. Dolayısıyla yazdığınız kodlardan kaynaklanıyordur diye tahmin ediyorum.
Bir de cxGridDBTableView1ColumnX gibi column isimlerini kontrol ediniz. Bu isimler arasında çakışma olup olmadığına bakınız.
İyi çalışmalar;
ilginize teşekkürler. cxgridi formdan kaldırıp yenisini ekledim sorun çözüldü
ancak gridin üst kısmında "Drag a column header here to group by that column" ifadeli bir bölüm var sanırım otomatik gruplandırma işlemi yapıyor. ancak ben bu bölümün olmasını, görünmesini istemiyorum. bunu nasıl kaldırabilirim. cxgride yabancıyım biraz özelliklerini pek bilmiyorum... 

-
- Üye
cxGridDBTableView1 üzerindeyken Object İnspector dan OptionsView-->>GroupByBox yordamının değerini False olarak işaretleyin.unicorn64 yazdı:ilginize teşekkürler. cxgridi formdan kaldırıp yenisini ekledim sorun çözüldüancak gridin üst kısmında "Drag a column header here to group by that column" ifadeli bir bölüm var sanırım otomatik gruplandırma işlemi yapıyor. ancak ben bu bölümün olmasını, görünmesini istemiyorum. bunu nasıl kaldırabilirim. cxgride yabancıyım biraz özelliklerini pek bilmiyorum...
CxGrid farklı şekillerde kullanılmaya müsait bir bileşendir. Bir çok uygulamanın ilacı durumunda bir bileşendir. Ne amaçla kullandığınızı söylerseniz özellikleri hakkında işinize yarayacak ipuçları verebilirim. Bundan başka kendi demolarına bakmalısınız mutlaka.....