Broadcast ile toplu mesaj gönderme ve dosya transferi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Begin.End
Üye

Broadcast ile toplu mesaj gönderme ve dosya transferi

Mesaj gönderen Begin.End »

Selamün aleyküm arkadaşlar;

Benim şöyle bir sorum olacak..Ağ üzerinde bulunan bilgisayarlar arasında haberleşme yaptıracam..Server ve Client programında da aynı portu kullanacam..Bu haberleşmede tek server olacak ve sayısı belli olmayan client...Programda serverden mesela yazdığım 'Merhaba ' yazısı o anda client programı açık olan bilgisayarlara gitmesini istiyorum. Ve bunun yanında da dosya transferide olacak...Nette bayağı bir araştırma yaptım ama pek bir sonuc elde edemedim..

Delphi 7 kullanmaktayım ve içinde bulunan indy bileşinini kullandım pek istediğim sonuca ulaşamadım.

FastNet componentini ve NMUDP bileşinini duydum :!: ama bunları da Delphi 7 de bulamadım.2 gündür araştırıyom ama istediğim bileşenleri bulamadım.
:( :(
Önerebileceğiniz bir component veya bir bileşen varmı :?: :?: Yardım eden arkadaşlardan Allah şimdiden razı olsun.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

A.S.

viewtopic.php?t=20085

Makaleler'e de baksaydınız, ilk sayfada var bu.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

bunun için broadcast e ihtiyacın olacağını sanmıyorum.
broadcast mesaj udp kullanır ve sanırım udp ile dosya transferi yapamazsın.

serverda 2 server nesnesi, clientte de 2 client nesnesi kullanabilirsin. birisi string bazlı iletişimi sağlarken diğeri dosya transferinde kullanırsın.

clientler bağlandığında bunları (kullanacağın komponente göre ip bilgisi yada socket nesnesini mesela )bir dizide tutar bağlantısı kesilen client i bu diziden kaldırırsın.

sonrasında da mesaj göndermek için bu dizideki tüm clientlere gönderirsin veriyi...
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

popchat var. bul sourceu kafana göre değiştir. baa iyidir. yalnız sunucu desteği yok. yine achat var bunlar delphi uygulamalarıdır.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog