Varsayılan uygulama sorunsalı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
RC1
Üye

Varsayılan uygulama sorunsalı

Mesaj gönderen RC1 »

Merhaba arkadaşlar
örneğin delphi'de bir .txt dosyalarını okuyan bir uygulama yaptık vede programımızın Open menüsünden .txt dosyalarını seçip çok güzel okuyabiliyoruz.Sorun .txt dosya tiplerini varsayılan uygulama olarak atıyarak bu dosyanın açıldığını delphi programdan yakalayıp
bu dosyanın içeriğini göstermek.Yani bir nevi windows'daki notepad in yerine geçip açılmaya çalışılan dosyayı yakalayıp o dosyanın içeriğini görmek

Bunu delphi ile nasıl yapabilirim.
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

Bunu yapmak için ilk önce registerden yada delphiyi kullanarak registerden HKEY_CLASSES_ROOT tan txtfile açılış programını değiştireceksin sonrasını bende çok merak ediyorum yani tıklayacaksın programın açılıcak + o dosyayı okuyacak.
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

2 şekilde yapabilirsiniz.

1) Notepad ++ isimli güzide program tam söylediğiniz şeyi yapıyor.

2) Şu linkten yola çıkarak:
viewtopic.php?t=20096&highlight=hkeyclassroot

Kolay gelsin.

Edit: Ya en güzeli aramaya girip 'HKEY_CLASSES_ROOT*' yaz...
RC1
Üye

Mesaj gönderen RC1 »

Dostum metin dosyasını açma olayı verdiğim örnekti sadeceo tür bir program yapma niyetinde değilim.

Öncelikle registry'den ilgili dosya türlerine programımı atama olayını düşündüm benim sorunum açılan dosyanın yolunu (path) parametre olarak programa verebilmek.Sanırım bu tür şeyler için shell extension yazmak gerekliymiş ama forumda aramam sonucu pek somut birşey bulamadım (yada istediğimi)
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

Bu linkte mussimsek'in yazdığı ilk cevaptan programının dosya adı parametresiyle açılmasını sağlayın:
viewtopic.php?t=2756&highlight=hkeyclassesroot%2A

Şu linkten de parametredeki değeri nasıl alacağınızı öğrenin:
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... #parametre

Cevap yeterli değilse sorunuzu biraz daha açıklayın.

Kolay gelsin.