Webbrowser değişken çekme sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
soundcheck
Üye

Webbrowser değişken çekme sorunu

Mesaj gönderen soundcheck »

arkadaşlar,

webbrowserda şöyle bi adres var

http://www.a.com/a.html?veri1=deneme

ben bu adresteki get metodu ile gelmiş değişkenleri çekmek istiyorum?

Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

değişkenler serverda durur. bu için bu değişkenleri alamazsınız. Kasdettiğiniz Formlarda gelen hidden değerler ise, HTML 'i parse(ayrıştırma) etmelisiniz.
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Arkadaş herhalde php'de olduğu gibi $_GET ve $_POST ile parametreleri almak istiyor. Bunu webbrowser'dan çağıracağın javascript ile de almak mümkün. Ya da verdiğin adresteki $_GET değerini almak çok basit. Sadece bu url'yi ?'den sonra gelen kısmı & ve = işaretlerine göre ayırmak.
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

değişken derken sanırım verdiğin web adresindeki deneme yazdığın veri1 noktasından bahsetmişsin.. eğer öyleyse bu web sayfasının kaynağını bir memoya atıp memo içerisinden pos yöntemiyle aradığın değeri bulursun.

Örneğin;
<font color=yellow>Üye Adınız<br>
<INPUT TYPE="text" NAME="kullanici" SIZE=15 MAXLENGTH=20><BR>
<font color=yellow>Şifreniz<br>
<INPUT TYPE="password" NAME="sifre" SIZE=15 MAXLENGTH=30><BR>
<INPUT TYPE="submit" VALUE="Bağlan"><BR>

yukarıdaki name bölümünü posex fonksiyonuyla buldurup sonra da eşitliğin sağındakileride basit bir procedurle alabilirsin.. Kolay gelsin
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

@Delphici, post ve get parametreleri illaki formdan gelmeyebilir. Ve paramtreyi gönderen sayfanın sabit bir şey olması şart olmayabilir. Bu yüzden sayfa yüklenirken bu veriler elde edilmeli. Cevabı önceden verdiğim için tekrarlamayacağım.