Merhaba,
Artik projelerimi tamamen Javada gelistirmek istiyorum ve J2EE ye gecmeyi dusunuyorum..
Bu 3 katmanli mimaride, Clientimi rich client (swing) , business tier kismini EJB, database de artik postgresql veya oracle dusunuyorum.
Ancak o kadar arastirmama ragmen bazi seyleri hala tam olarak anlayabilmis degilim. Simdiden cevap verecek arkadaslara tesekkür ederim.
1) EJB ler remote application serverda oldugunda onlara nasil guvenli bir seklide erisebilecegim hakkinda anlayamadigim noktalar var. EJB leri application serveria koyduktan sonra remote application serverin ip adresi ile EJB lere baglanti kurdugumu varsayalim, peki baska bir clientin (benim programimim harici bir clientin) bu EJB lere erisimini nasil engelleyecegim, yani benim clientim olup olmadigini nasil anlayacagim?
2) Hibernate'i cok oneriyorlar, eger hibernate kullanirsam hibernate'in bu noktadaki rolü nedir, veritabani islemlerini JDBC yerine hibernate ile saglarsam bana ne gibi katkilari olur?
3) Swingin default componentleri son derece yetersiz geldi bana delphiden sonra, bildiginiz guzel bilesenler varmi ? Mesela Grid icin JTable, herseyi kendim JTable ile mi yapacagim.. Yani bunu bir string grid gibi düsünüp kayitlari veritabanindan cektikten sonra tek tek kendim mi ekrana yazacagim yoksa delphideki gibi design time halinde bir datasource tanimlayip direk Gride bind edebilecegim bir olay varmi, yoksa hersey runtime da mi olmak zorunda?..
4) TopLink duyduysaniz, Toplinkin J2EE mimarisindeki görevi tam olarak ne oluyor.
Simdiden cok tesekkür ederim, herkese kolay gelsin.