access veri tabanında DBlookup Box ve DBlooklist hatası

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
hasanalikaya
Üye
İletişim:

access veri tabanında DBlookup Box ve DBlooklist hatası

Mesaj gönderen hasanalikaya »

Delphide BDE Engine kullanırken herşey yolundaydı.
BDE kullanarak .dbf tabloları larda Dblookup Combobox ve Dblookup Listbox aletleri ile çok güzel arama yaptıra biliyordum.Ancak Delphi de acces veri tabanı kullandığımda biraz kabiliyetim azaldı.

Dblookup Combobox ve Dblookup Listbox aletleri tam kullanabilmek için iki adet index yaratmalıyım.Çalışma anında yaptığı aramaları bir yere yazabilmesi için. kullandığımız tablodan 1 adet aynısı 1 adet başka ad altında olmalı .iki tabloda indexli olmalı
Bunu Acces te yapamadım.access te iki adet tablo yaratmak mumkun ama bu iki adet tablonun aynı alanları indexli olmalı.
ADO ile doğrudur sizin formunuzdan aldığım destek ile access veri tabanını bagladım.Fakat bir delphi çalışmada Dblookup Combobox ve Dblookup Listbox aletlerini tam kullanmıyorsam delphi kullanmamın anlamı olmuyor.
Bana Delphi de access te index li tablo nasıl yapılır anlatabilirmisiniz.
veya bak access te bu tablonun şu alanı indexli şuradan belli diyebilirmisiniz.

DbCombobox ve DbListbox ta problem yoktur. Benim problemim Dblookup Combobox ve Dblookup Listbox ta dır.