Herkese merhaba
Arkadaşlar c# da;
kayıt ekleme, silme, düzeltme işlemi;
ilk, son, önceki, sonraki kayıt işlemi;
Table master detail bağlantısı nasıl yapılacak?
Delphide ADO ile bağlantıda Databaseconnect bağlantısını yaptıktan sonra dataset e gerekli Select ifadesini yazıp kod sayfasından fieldlara Ctrl+space ile erişebiliyoruz. C# da Table işlemlerinde bu şekilde bi kısayol bulunmuyor mu? Database üzerinde çalışırken bütün iş yani kodlama programcıyamı bırakılmış. Yani ben çalıştığım tablonun bütün fieldlarını ezberlemek zorundamıyım?
Bana kısa örnek kodlar yada hangi nesneleri kullanacağımı söylerseniz çok sevinirim.
Birde yeni bir project oluşturduğumuzda gelen Program.cs sayfası nasıl kullanılacak. Yani oraya yazdığımız kodları formlardan nasıl çağırıp kullanıyoruz.
Teşekkürler
Tüm ADO.NET işlemleri
Öncelikle teşekkür ederim. Ama bu soruyu yazmadan önce bu örneği inceledim. Kayıtlar arasında dolaşmayı ve Text box lara verileri atmayı satır numarasını baz alarak yapmış. Veri tabanına ileri geri yaptıracağımız bir komut yok sanırım. Ayrıca kayıt ekleme silme ve düzeltme işlemlerini SQL kullananlar SQL kodları kullanarak yaparlarsa hem kod hemde işlem açısından daha sağlıklı oluyor. Farklı kodlamalar kullanıp deneme yanılma sonucu edindiğim bir izlenim.
Master / Detail bağlantı nasıl yapılacak onunla ilgili bir bilgi yok sanırım. Databasee tümüyle hakim olacağım kodları nasıl bulabilirim acaba?
İyi çalışmalara teşekkürler
Master / Detail bağlantı nasıl yapılacak onunla ilgili bir bilgi yok sanırım. Databasee tümüyle hakim olacağım kodları nasıl bulabilirim acaba?
west
Dataset nesensi Veritabanından bilgili alıp offline olarak çalışır.gokcemt yazdı:Öncelikle teşekkür ederim. Ama bu soruyu yazmadan önce bu örneği inceledim. Kayıtlar arasında dolaşmayı ve Text box lara verileri atmayı satır numarasını baz alarak yapmış. Veri tabanına ileri geri yaptıracağımız bir komut yok sanırım. Ayrıca kayıt ekleme silme ve düzeltme işlemlerini SQL kullananlar SQL kodları kullanarak yaparlarsa hem kod hemde işlem açısından daha sağlıklı oluyor. Farklı kodlamalar kullanıp deneme yanılma sonucu edindiğim bir izlenim.
Doğal olarak siz dataset üzeride dolaşırsınız.
Kayırlar arasında aşağıdaki gibi dolaşabilirsiniz.
Kod: Tümünü seç
private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
{
if (dataGridView1.SelectedRows.Count < 1)
return;
int iSelectedIndex = dataGridView1.SelectedRows[0].Index;
if (iSelectedIndex >= dataGridView1.Rows.Count - 1)
return;
dataGridView1.Rows[iSelectedIndex].Selected = false;
dataGridView1.Rows[++iSelectedIndex].Selected = true;
}
BindingSource nesnesi sayesinde otomatik hallediyor. Forma 2 tane GridView koymanız yeterli nerdeyse.