Post Sorunu Delirtti Beni..

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
ahadabu
Üye

Post Sorunu Delirtti Beni..

Mesaj gönderen ahadabu »

Arkadaşlar kolay gelsin.. Sorunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum bi deneyeyim... İki tane İbdataset bileşenim var.. Bunlara bağlı iki tablom var.. Stok_Kaydi ve Stok_Alis.. Sorun şu bir formdan bu iki tabloyada ilk değerleri aktarıyorum ve post ediyorum buraya kadar herşey normal.. İkinci bir formdanda bu değerler üzerinde artırma işlemler yapıyorum. Yalnız ikinci işlemde stok_kaydi tablosu üzerinde yeni değerler commit ediliyor ancak stok_alis tablosuna çalışma anında post edildiği halde commit edilemiyor ve ilk aktardığım değerler commit ediliyor..

Kod: Tümünü seç

(İLK DEĞERLERİ AKTARMA İŞLEMİ)
 dmAna.IBTblStokAlis.Edit;
  dmana.IBTblStokKaydi.Edit;
  dmana.IBTblStokAlisALIS_FIYATI.value := dmana.IBTblStokKaydiALIS_FIYATI.Value;
  dmana.IBTblStokAlisMIKTARI.Value := strtoint(edit2.Text);
  dmana.IBTblStokkaydiMIKTARI.Value := dmana.IBTblStokkaydiMIKTARI.AsInteger + strtoint(edit2.Text);
  dmana.IBTblStokAlis.post;
  dmana.IBTblStokKaydi.post;

Kod: Tümünü seç

(DEĞERLERİ ARTTIRMA İŞLEMİ)
dmana.IBTblStokAlis.edit;
      dmana.IBTblStokKaydi.Edit;

dmana.IBTblStokAlisMIKTARI.Value :=  dmana.IBTblStokAlisMIKTARI.Value + strtoint(JvSpinEdit1.Text);

dmana.IBTblStokKaydiMIKTARI.Value := dmana.IBTblStokKaydiMIKTARI.Value + strtoint(JvSpinEdit1.Text);

dmana.IBTblStokAlis.post;
      dmana.IBTblStokKaydi.post;
İŞLEMLERİ BAŞKA BİR BUTONUN ON CLICK OLAYINADA COMMIT EDİYORUM
dmana.IBTransAlis.Commit;
dmana.IBTransSatis.Commit;
********************************************************/*
:shock: iki gündür uğraşıyorum yardımlarınız için teşekkürler..
Hayatta iz bırakmak istiyorsan başkalarının ayak izlerine basarak yürüme :)
Kullanıcı avatarı
ahadabu
Üye

Mesaj gönderen ahadabu »

IBDataSet te Generate SQL yaparken sol tarafta tanımladığınız Primary Key sağ tarafta da tüm field ların seçili olduğuna dikkat etmelisiniz. Hatta SQL ler oluşturulduktan sonra tek tek kontrol etmek zaman kaybınızı önleyecektir..
forumda oldukça uzun bir araştırmanın ardında bir sonuca ulaşabildim rsimsek hocamın yukardaki açıklamasından hareket ederek... Ben generatesql ederken soldaki keyfieldlerin hepsini seçili durumda bırakmışım.. Şimdi sadece primary key alanını seçli bıraktım.. ve sorun çözüldü.. Ancak bir sorum daha olacak.. Acaba sol tarafta sadece primary key mi seçili olacak.. Zira diğer datasetimde her iki taraftada bütün alanlar seçili olduğu halde sorun çıkmıyor..
Hayatta iz bırakmak istiyorsan başkalarının ayak izlerine basarak yürüme :)