asp ile php arasındaki fark tam olarak nedir kullanım alan..

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
kazimates
Üye
İletişim:

asp ile php arasındaki fark tam olarak nedir kullanım alan..

Mesaj gönderen kazimates »

merhabalar şirket içerisindeki kullanmakda olduğumuz yazılı, digitize edilmiş bilgileri excell, word bilgilerimizi kütüphane kayıtlarımızı ve bunlara ek olarak revize edilen pdf dökümanları ve bunların tarihçelerini internet üzerinden görmek istiyoruz bunun içinde web browser ve web sayfası kullanacağız projeye başlamadan önce biraz araştırayım dedim ve asp, php,cgi, javascript ..... diye uzadı gitti konu burada asp, php, java arasındaki fark nedir veya böyle bir projeyi yapabilmem için bana hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz bu arada siteye 150 kişilik bir grubun ziyaretleri beklenmekdedir.

şimdiden tsk eder sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum...
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Mesaj gönderen karflake »

Buraya bir bakın.
ikutluay
Üye

Re: asp ile php arasındaki fark tam olarak nedir kullanım al

Mesaj gönderen ikutluay »

kazimates yazdı:merhabalar şirket içerisindeki kullanmakda olduğumuz yazılı, digitize edilmiş bilgileri excell, word bilgilerimizi kütüphane kayıtlarımızı ve bunlara ek olarak revize edilen pdf dökümanları ve bunların tarihçelerini internet üzerinden görmek istiyoruz bunun içinde web browser ve web sayfası kullanacağız projeye başlamadan önce biraz araştırayım dedim ve asp, php,cgi, javascript ..... diye uzadı gitti konu burada asp, php, java arasındaki fark nedir veya böyle bir projeyi yapabilmem için bana hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz bu arada siteye 150 kişilik bir grubun ziyaretleri beklenmekdedir.

şimdiden tsk eder sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum...

bunun için hazır yayzılımlarda var. open source olanlarda. ama ya kendin kurcalamlısın yada bilen birilerine biraz kurulum vs ücreti ödeyip destek almalısın
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
samety81
Üye

Mesaj gönderen samety81 »

php ile asp arasındaki bence en önemli fark nakit :D
aslında ikisinin amacıda aynı
server üzerinde çalşan yazlım )
birde tabiki söylenenlere göre hız php de daha iiy olduğu söyleniyor.
bu ikisinden birini seçmen gerekiyor yada perl vs . gibi php öneririm:)
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda :)