s.a arkadaşlar
pchar komutunu kullanıyorum ama çalışmıyor bunun için uses satırına ayrıca bişey eklemek gerekiyormu
pchar komutu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
PChar komutu nedir? PChar tipinden bahsediyorsanız, bunun için uses'a bir şey eklemeniz gerekmiyor. Komut ile kastınız, tip dönüşümü(type casting) olabilir mi acaba:
Bu işlem type casting'dir. PChar burada fonksiyon değil, bir tiptir. Derleyici burada bir fonksiyon çalıştırmak yerine olaya direk müdahale eder. Ama aynı dönüşümü string'den integer'a yapsa idik:
burada type casting olmayacaktı. Çünkü burada StrToInt fonksiyonu çağrılıyor.[/code]
Kod: Tümünü seç
var
s: string;
p: PChar;
begin
...
...
p := PChar(s); //stringi PChar'a dönüştürür.
end;
i := StrToInt(s);
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: pchar komutu
Sn fatihtolgaata'a paralel olarak;afsarbey yazdı:s.a arkadaşlar
pchar komutunu kullanıyorum ama çalışmıyor bunun için uses satırına ayrıca bişey eklemek gerekiyormu
PChar komut değil sistemin bir veri tipidir (Pointer Character). Bunun için uses'a bir unit eklemenize gerek yok. Tıpkı Integer veri tipinde olduğu gibi. Çalıştıramadığınız kodu sorunuzla birlikte verirseniz daha açıklayıcı cevaplar gelecektir.
Şaban Şahin AKMAN
yaf şimdi delphiyi yeni yeni öğreniyorum sık sık örnek çözüyorum hangileri komut fln henüz ayrım yapabilecek düzeye gelmedim ;
o yusden sordum pchar lı bi örnek çözüyordum ,,
çalıştırırken onun bulunduğu sırada hata verdi..hata deilde şimdi klasörleri program üzerinden gizleyip göstermeyi yapmaya çalışıyorum ama olmuyor program çalışıyor ama işlevini yerine getiremiyor
kod böyle ama olmuyor
o yusden sordum pchar lı bi örnek çözüyordum ,,
çalıştırırken onun bulunduğu sırada hata verdi..hata deilde şimdi klasörleri program üzerinden gizleyip göstermeyi yapmaya çalışıyorum ama olmuyor program çalışıyor ama işlevini yerine getiremiyor
begin
Edit1.Text := ShellTreeView1.Path;
end;
procedure TForm1.suiButton1Click(Sender: TObject);
var
dizin : String;
begin
dizin := Edit1.Text;
WinExec(pchar('cmd.exe /c attrib +h +s' + dizin),SW_HIDE);
end;
procedure TForm1.suiButton2Click(Sender: TObject);
var
dizin : String;
begin
dizin := Edit1.Text;
WinExec(pchar('cmd.exe /c attrib -h -s' + dizin),SW_HIDE);
end;
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
'cmd.exe /c attrib -h -s' den sonra boşluk karakteri koyup deneyebilirmisiniz. Hatta dizin değişkenini de " karakter ile çevirmek lazım. Yani:
WinExec(pchar('cmd.exe /c attrib +h +s "' + dizin + '"'),SW_HIDE);