master- detail de silme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
master- detail de silme
bir adet master olmak üzere iki adette detail tablom var master tablomda silme işlemi yaptığımda deatil tablolardaki indexli bilgilerinde silinmesini istiyorum. forumda buldum fakat iki tabloya uygulaya bildim yardımlarınızı bekliyorum.
merhaba,
froeign key olarak aratırsanız sonuca ulaşırsınız sanırım. indexli alanları yani master/detail ilişkiyi sağlayan alanı froeign key ile bağlarsanız ana tablonuzda yapılan silme işlemi veya index değişimi detail tablolarda uygulanacaktır. birde froeign key ayarında cascade özelliğini vermeniz gerekiyor.
kolay gelsin
froeign key olarak aratırsanız sonuca ulaşırsınız sanırım. indexli alanları yani master/detail ilişkiyi sağlayan alanı froeign key ile bağlarsanız ana tablonuzda yapılan silme işlemi veya index değişimi detail tablolarda uygulanacaktır. birde froeign key ayarında cascade özelliğini vermeniz gerekiyor.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Merhaba,
özür dilerim, anahtar kelimeleri söylememişim arama için. gerçi siz sorunuzda anahtar kelimeleri yazdınız ama biz atlamışız.
viewtopic.php?t=9830&highlight=master+detail
bu topikte fatih ustam gayet güzel ve resimli olarak açıklamış. bir inceleyin isterseniz.
kolay gelsin
özür dilerim, anahtar kelimeleri söylememişim arama için. gerçi siz sorunuzda anahtar kelimeleri yazdınız ama biz atlamışız.
viewtopic.php?t=9830&highlight=master+detail
bu topikte fatih ustam gayet güzel ve resimli olarak açıklamış. bir inceleyin isterseniz.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.