AUTOINCREMENT

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akipek
Üye

AUTOINCREMENT

Mesaj gönderen akipek »

FIREBIRD'E YENI BASLADIM. MAESTRO DIYE BIR PROGRAM ILE DB CREATE EDIP ICINE FIELDLARI EKLIYORUM. SNO DIYE BIR AUTOINCREMENT OLUSTURMAK ISTIYORUM. FIELDA AUTOINCREMENT DIYORUM AMA KAYIT GIRERKEN OTOMATIK NUMARA VERMIYOR NULL GOSTERIYOR. BU OTOMATIK NUMARA VERME ISLEMININ TANIMLAMA VE ISLEYIS PROSEDURU HAKKINDA YARDIMCI OLABİLECEK KİMSE VARMI?
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Arama yaparsanız yeterince bilgi bulabilirsiniz.

Önce şuna bir göz atın:
viewtopic.php?t=5800
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

AutoInc alanlar paradoks ve benzeri veri tabanlarındaki gibi olmamakta, işin içine generator diye bir nesne girmekte ve tabloya (IbDataSet) yeni bir kayıt eklendiğinde hangi alanla ilişkilendirilmiş ise o alanı istenen miktar artırmaktadır (genelde birer birer). Murat hocanın verdiği Firebird ile ilgili bilgilerden sonra Generator ve IBDataSet diye de aratırsanız bu işin nasıl olduğunu açık ve seçik bir şekilde göreceksiniz :) (rahmetli Özal'dan :wink: )
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

aynı zamanda forum kurallarına bakarsanız büyük harfle yazmanın doğru olmadığını, karşıdakine bağırmak anlamına geldiğini göreceksiniz.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim