Ado Connection Test

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
mrtblt
Üye

Ado Connection Test

Mesaj gönderen mrtblt »

Ana veritabani olarak FB 2 kullaniyorum. Fakat sistem administrator'u ado ile veri transferlerini gerceklestirmek icin baska bir veritabanina baglaniyor. Ado connectionda connected=true oldugunda programin baslatilmasi esnasinda dogal olarak client bilgisayarlarda sorun cikiyor. Cunku diger sistemlerde adonun eristigi veritabani yuklu degil. Yapmak istedigim sey su. Programi connected=false degeri ile derlemek. Herhangi bir kullanici ado ile baglanilmasi ongrulen database den transfer yapmak istediginde once connectionstring de tanimlanan veritabaninin varligi sistemde test edilmeli ve eger test sonucu pozitif cikarsada adonun connected degerinin true olarak degistirilmesi. Burada ogrenmek istedigim sey connectionstrigdeki degerin sonucunu nasil test edebilecegimiz.
mrtblt
Üye

Mesaj gönderen mrtblt »

bu arada ado ile baglanmak istedigim veritabani mssql server.
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

iyi çalışmalar;
try except zanlımca işinizi görür.
try
adoconnection1.connect;
except
showmessage('hede hödö');
end;

bu sayede db varlığı kontrol edilmiş olur.
Saygılar;
mrtblt
Üye

Mesaj gönderen mrtblt »

Adoda sanirim connect diye bir komutumuz yok ama connect var. Fakat ben onun yerine delphi help dosyasinda gordugum open komutunu kullandim. Dogru olanida bu sanirim kod asagidaki gibi

Kod: Tümünü seç

try
    dm.adoconnection1.open('','');
    except
    showmessage('Veritabanina erisilemedi!');
  end;
Fakat gene program kirildi ve veritabanina erisememe hatasi verdi. Kodlamadaki sorun ne olabilir