Adoquery1.Close;
Adoquery1.SQL.Clear;
if checkbox1.Checked Then
begin
Adoquery1.SQL.Add('select * from personel');
Adoquery1.SQL.Add('where işden ayrıldı.value=true');
arkadaslar ben personel tablomda işten ayrıldı diye bir colon yaptım bunu içi evewt yada hayır seklinde ben sunu yapmak istiyorum iştenayılanları göster diyecem bir checkbox koyacam buna tıklanıp butona basılınca iştenayrıldı degeri true olanları gösterecek ama olmuyor yardım ederseniz sevinirim
Listeleme sorun Delphi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kod: Tümünü seç
işden ayrıldı
Bizlerinde işi gücü var, biraz sabırlı olun.
Veri tabanında bu sütunun türü nedir? Boolean olarak mı gösterdiniz? Bu çok önemli.
işden ayrıldı.value=true
S.A.
bu şekilde kullanarak işten ayrılanları listeleyebilirsiniz ama mkysoft hocamın da dediği gibi alan isimlerinde Türkçe karakter ve boşluk kullanmanız size sıkıntı çıkarabilir.
Ayrıca sorununuz birden fazla forma kopyala/yapıştır şeklinde sormanızda bence hiç uygun değil.
Kolay Gelsin...
AdoQuery1.SQL.Add('where işten ayrldıi=''True''');
Ayrıca sorununuz birden fazla forma kopyala/yapıştır şeklinde sormanızda bence hiç uygun değil.
Kolay Gelsin...
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Yanlış düşünüyorsunuz. Kimse bilgisini paylaşmak zorunda değil. Ayrıca zaten okuluna gidiyormuşsunuz. Sütun adlarında boşluk, standart dışı harf kullanılmaması gerektiği tüm kitapların ilk sayfalarında yazar. Elinizdeki kitaplarda da vardır eminim.
Veri tabanı ile delphi birbirinden tamamen bağımsızdır, delphinin bir parçası olarak düşünmeyin. Bu nedenle value gibi özellikler yoktur. Ayrıca Acsess sonradan türkçeleştirildiği için siz acsessda Evet olarak görürken, SQL ile bilgi çağırırken True olarak çağırmanız gerekir. Burada hem delphi bilmeniz lazım hemde acsess. Ama lütfen öncelikle giriş olması açısından Delphi kitabının baş kısımlarını okuyunuz.
Veri tabanı ile delphi birbirinden tamamen bağımsızdır, delphinin bir parçası olarak düşünmeyin. Bu nedenle value gibi özellikler yoktur. Ayrıca Acsess sonradan türkçeleştirildiği için siz acsessda Evet olarak görürken, SQL ile bilgi çağırırken True olarak çağırmanız gerekir. Burada hem delphi bilmeniz lazım hemde acsess. Ama lütfen öncelikle giriş olması açısından Delphi kitabının baş kısımlarını okuyunuz.