degisken ismini stringe çevirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
korendon1971
Üye

degisken ismini stringe çevirme

Mesaj gönderen korendon1971 »

Merhabalar.
Benim böyle bir sinifim var

Taraba=class
isim:string;
end;

bu sınifi bu biçimde tanımladım.

var
Ferrari:Taraba;

Sorum şu Ferrari.isim'in 'Ferrari' olmasını istiyorum.yani verilen degisken ismine gore bunu yapabilirmiyiz?Teşekkürler.
ismine gore
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bunu ne için kullanacaksın. Daha detaylı soruyu ifade edersen çözüm için bir yol bulunur fakat nesne değişkenin ismini verebilen kod bilmiyorum. Tabi TComponent sınıfından türeyen bir sınıf değilse. Ayrıca TDataSet'i isminden bulmak istediğini belirttiğin bir sorun vardı galiba silmişsin. Orada verdiğim cevap işini görebilirdi.
Şaban Şahin AKMAN

Mesaj gönderen Glen »

Merhaba, Constructor ile bu işi halledebilirsin. Ancak yine constructor'a elle girmen gerekmekte..

Delphi ile class tecrübem hic yok, ancak C++ ile ilgili bir örnek vermek istiyorum, buna benzer bişey yapacaksın sonuçta.

Araba Ferrari = new Araba('Ferrari');

Constructor'a, Ferrari class'ını yaratirken isim girdirip kendi icinde hallediyorsun.

Aşağıda yazdığını tekrar okudum, dediklerim çok saçma olmuş. Ama yine de "Gönder" e basmadan ve bu yazdıklarımı yazmadan duramadım :)

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Re: degisken ismini stringe çevirme

Mesaj gönderen sadettinpolat »

korendon1971 yazdı: Sorum şu Ferrari.isim'in 'Ferrari' olmasını istiyorum.yani verilen degisken ismine gore bunu yapabilirmiyiz?
degiskenler nesne orneklerine referans eden bir aractir. yani degiskeni kullanarak hafizadaki bir nesneye erisebilirsin ama hafizadaki bir nesneden kendisine isaret eden degiskenlere ulasman bildigim kadariyla mumkun degil.

en mantikli cozum Glen 'in onerdigi cozum..
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/