Merhaba arkadaşlar.
Sorunnum MSSQL'de tarih bilgisini insert etmek. Bi türlü içeriye bilgileri göndermeyi beceremedim. forumada arama yaptım ancak daha önce tartışılmışta orada söylenenler hep select için. İnsertte onlar deneedim, beceremedim hep hata aldım (convert komutu ile yapılanda). Kullandığım kod aşşağıdaki gibi nasıl yapabilirim. Yardımcı olursanız memnun olurum.
şeklinde bi hata alıyorum. tarih alanına bilgi girmediğimde sorun yok. Sorun tarih alanına girmeye çalıştığım bilgide. Oraya insert yapmaya çalıştığımda hata veriyor. o field'in özelliğide datetime olarak ayarlanmış (smalldate şeklinde yaraladığımdada aynı hatayı alıyorum). Edit4.text yerine datetimepicker.date kullandığımda da hatayı alıyorum. MSSQL'de date bilgisini insert ederken başka bi şekilde formatlamamız mı lazım?
İlginize teşekkür ederim.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
hocam formatı dd.mm.yyyy şeklinde. manuel girişlerde bunu kabul ediyor. ancak ben edit4.text'te bu şekilde yazdığımda veta datetimepicker.date ile bilgiyi ado ile insert ederken bana
[microsoft][ODBC sql server driverr] isteğe bağlı özellik uygulanmadı
şeklinde hata almaya devam ediyorum.
Aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası
Parametrelerin önceden var olan sabit bir değeri varmı buna bakın veya parametre kullanmadan sqli oluşturup exec edin
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
with ADOQuery1 do
begin
Active;
SQL.Clear;
sql.add('insert into kimlik (tckimlik,adi,soyadi,tarih)');
sql.add('values( :ad,:soyad,:tcno,'''+edit4.Text+''' )');
Parameters.ParamByName('ad').Value:=Edit1.Text;
Parameters.ParamByName('soyad').Value:=edit2.text;
Parameters.ParamByName('tcno').Value:=edit3.text;
Ben parametrelerden oldum olası uzak dururum. Ne de olsa variant. Pek güven olmaz bunlara. Gerçi çevremde bununla sorunsuz çalışanlar var ama ben uzak duruyorum. Bu kişisel tercihim diyelim geçelim. Tarih alanı ile ilgili işlemlerim için Connection nesnesinin AfterConnection olayında
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
with ADOQuery1 do
begin
Active;
SQL.Clear;
sql.add('insert into kimlik (tckimlik,adi,soyadi,tarih)');
code][/quote]
Gözden kaçmış ama,
buradaki [u][b]active;[/b][/u] kodunuda bir kaldır istersen :lol: :wink: