Ardakaşlar. Delphi5 cd sindeki İnterbase ile program yapmayı düşünüyorum. acaba bu İnterbase Client Olarak Kaç bilgisayarı destekler bilgisi olanlar yazabilirlermi.
Yine İnterbase ile ilgili 2.sorum server bilgisayar adını programın kurulum esnasında yada kurulum sonrasında program çalıştırılırken biryerlere yazdırabilirmiyiz. yani programın yapım aşamasında bir bilgisayar adı yazdığımızda bunu nasıl program içinde yada kurarken değiştirebiliriz. inşallah sorumu anlatabilmişimdirr
Hepinise saygılar sunuyorum.
İnterbasede Client Kullanıcı Sayısı
İnterbasede Client Kullanıcı Sayısı
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Merhaba,
1. Delphi 5 CD'sinin içinde Interbase muhtemelen eski sürümdür ve lisans gerektirir. Daha iyisi ve bedavası varken neden onu kullanıyorsun??? FireBird 1.5 çekip onu kullan.
2. Client sayısı olarak bir sınırlama yok. Server'ın ne kadar destekliyorsa o kadar client kullanabilir. Ancak daha önce bu konu çok konuşuldu, eğer projen büyükse ve 100 kullanıcının üzerinde ise Sybase/SQL Server daha da büyükse Oracle gibi bir veritabanı kullanmak iyi olacaktır.
Kolay gelsin.
1. Delphi 5 CD'sinin içinde Interbase muhtemelen eski sürümdür ve lisans gerektirir. Daha iyisi ve bedavası varken neden onu kullanıyorsun??? FireBird 1.5 çekip onu kullan.
2. Client sayısı olarak bir sınırlama yok. Server'ın ne kadar destekliyorsa o kadar client kullanabilir. Ancak daha önce bu konu çok konuşuldu, eğer projen büyükse ve 100 kullanıcının üzerinde ise Sybase/SQL Server daha da büyükse Oracle gibi bir veritabanı kullanmak iyi olacaktır.
Kolay gelsin.
frebird
Freebirdi çekebileceğim bir adres verebilirmisiniz. interbaseden farklı bir veritabanımı oluyor bu.
2.sorum ile ilgili bir şeylerler de yazabilirmisiniz
2.sorum ile ilgili bir şeylerler de yazabilirmisiniz
Siz İman Etmedikçe Cennete Giremezsiniz. Birbirinizi Sevmedikçede İman Etmiş Olamazsınız.
Hz.Muhammed (S.A.V.)

Hz.Muhammed (S.A.V.)

Sitede Linkler kısmında var adres.
2. sorunu eğer yanlış anlamadıysam design time'da verdiğin parametrelerin hepsini runtime'da kodla da verebilirsin. Sıkıntı nerede tam anlayamadım. Makaleler kısmında Interbase'in ağda çalışması ile ilgili bir makale var, onu okuman faydalı olacaktır.
Kolay gelsin.
2. sorunu eğer yanlış anlamadıysam design time'da verdiğin parametrelerin hepsini runtime'da kodla da verebilirsin. Sıkıntı nerede tam anlayamadım. Makaleler kısmında Interbase'in ağda çalışması ile ilgili bir makale var, onu okuman faydalı olacaktır.
Kolay gelsin.