Yazıcı ve kağıt boyutu.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Yazıcı ve kağıt boyutu.

Mesaj gönderen warder »

Selamlar,
bir uygulamanın raporlarını özel boyutlarda almaya çalışıyorum.
windows Xp de özel kağıt boyutu yok. standart kağıt boylarından birini kullanmak durumundayım. dolayısı ile QuickReport ta özel boyut çıktı tasarlasamda böyle durumlarda varsayılan boyutu kullanacağını zaten önceden belirtmiş. FreeReport ise zaten Xp de özel kağıt boyutunu desteklemiyor. Veya seçenekler arasında mevcut yazıcının destekledikleri ölçüleri veriyor. Benim istediğim ölçülere en yakın kağıt letter. Çapraz kullanırsam tabii. Fakat oda 1.2 cm veya 12mm uzun geliyor. Width olsa önemli değil. Nokta vuruşluda sürekli form kullanılacağından bu 12 mm 8-10 baskıda 10cm olacak ki çok kötü.
Ne öneriyorsunuz.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Selam warder,

XP'de özel kağıt boyutu yok derken neyi kastettin tam bilemiyorum. Benim bildiğim kadarıyla bu yazıcının sürücüsü ile alakalı. Ben QR'de şöyle yapıyorum.

1. Qr'un sayfa boyutunu istediğin boyutlarda ayarla.
2. Yazıcı'da yeni bir sayfa ekle (Custom) e boyutlarını sayfa ile aynı yap ve bu sayfayı default(varsayılan) ayarla.

Mesela faturaları bu şekilde bastırıyoruz biz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
warder
Üye

Mesaj gönderen warder »

Admin yazdı:Selam warder,

XP'de özel kağıt boyutu yok derken neyi kastettin tam bilemiyorum. Benim bildiğim kadarıyla bu yazıcının sürücüsü ile alakalı. Ben QR'de şöyle yapıyorum.

1. Qr'un sayfa boyutunu istediğin boyutlarda ayarla.
2. Yazıcı'da yeni bir sayfa ekle (Custom) e boyutlarını sayfa ile aynı yap ve bu sayfayı default(varsayılan) ayarla.

Mesela faturaları bu şekilde bastırıyoruz biz.

Kolay gelsin.
ilginize teşekkür ederim,
Aynı şeyden bahsediyoruz. Mevcut yazıcının desteklediği ölçülerden bunu kastetmiştim.
Custom sayfayı desteklemiyor. Xp de 8-10 kadar yazıcının sürücüsünü yükleyip baktım, hiç birisinde custom, özel veya başka bir ad altında ölçülerini benim gerek manuel gerek programatik olarak belirleyebileceğim bir seçenek yok. sadece standart kağıt boyutları var. Windows 98 de durum böyle değil. Aynı yazıcıları 98 de yüklediğimde tamamının custom boyutu desteklediğini gördüm. Xp den sonra (aslında 2000 den sonra) tüm bu yazıcı üreticileri sürücü çıkartmayı bırakmışlar. XP nin sürücülerini kullanmak zorundayım. ordada durum böyle malesef.
bu şartlar altında tasarımı değiştirerek bir çözüm arayışına girdim.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...
greeneyess
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen greeneyess »

delphi7 yükledikten sonra bende de aynı sorun şıktı.
Canon BJC250 yazıcısının sürücüleri ile ilgili bir sorun olduğunu farkettim.
Daha doğrusu ölümcül bir hata olduğu konusunda xp beni uyarınca hangi dosyadan kaynaklandığını gördüm. Sorun yazıcının sürücüsündeymiş . 10 gün önce bulamadığım sürücüyü CANON şirketi (Herhalde yeni yazdılar) web sitesine koymuş. Ben de alıp install edince düzeldi. Hem de agent ve advisory ile birlikte yükledi.
Yazıcının markası nedir bilmiyorum ama sürücüsünü yükseltmeni hatta .exe olan bir installation ile yapmanı tavsiye ederim.