Formula.ocx ve Delphi2006

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
acimen
Üye

Mesaj gönderen acimen »

Formula.ocx bileşenini Delphi2006 ya component olarak eklemek istiyorum. Delphi 7 de, regsvr32 formula.ocx işlemini yaptıktan sonra Component --> Import ActiveX Control penceresinden seçip Add butonuna basınca component paneline çıkıyordu. Delphi 2006 yapamadım. Bunu nasıl aşabilirim.
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Bunun yeri burası değil ama cevaplamaya çalışayım. Eğer Win32'ye kuracaksan menüden Component/"Import Component" ile activeX kontrollerini kurabilirsin. Ama .net üzerine kuracaksan Interop denen hadiseyi araştırman gerek. .net Referanslarına activeX'leri gömebilir. Ama seni uğraştıraibilir.
acimen
Üye

Mesaj gönderen acimen »

Delphi başlığı altında olur diye buraya yazdım. Söylediğin şekilde yaptım ama component panelinde component simgesi çıkmıyor. bunu nasıl yapabilirim.