Mrb Arkadaşlar
Sağlıkla ilgili bi projede içinden çıkamadığım bazı sorular var;
Birincisi:Hasta Kimlik Bilgileri, Teşhis, Tedavi, Kontrol modülleri var
benim yapmak istediğim hasta kimlik bilgilerini girdikten sonra teşhis bilgilerini girerken teşhis numarasını 1 artırmak istiyorum aynı şekilde tedavi numarasınıda artırmak istiyorum ve tedavi içinden o şahsa ait teşhisleri comboboxtan seçim yaptırmam gerekiyo.Paradox tablolara query ile bağlanıyorum. select * from teshis_ where tc_kimlik="'+edit1.text+'" dedikten sonra dbedit2.text:=teshis.fieldbyname(teshis_no)+1; gibi bi komut yazdım ama olmadı. select max(teshis_no) from teshis_ where tc_kimlik="'+edit1.text+'" dedikten sonra dbedit2.text:=teshis.fieldbyname(teshis_no)+1; yazıp denedim yine olmadı.Tc kimlik numarası x olan şahsın teşhis numarasını o şahsa ait teşhis numarası alanlarının en büyüğünden 1 fazla olarak ayarlamak istiyorum ama beceremedim.
Sağlık Projesi ile İlgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sağlık Projesi ile İlgili
The best 'ist' is hümanİST
Merhaba
dbedit2.text:=teshis.fieldbyname(teshis_no)+1; bu şekilde değilde
dbedit2.text:=teshis.fieldbyname('teshis_no').value+1; şeklinde olması gerek sanırım. Senin yaptığın şekilde hata vermesi gerek
Kolay Gelsin...
dbedit2.text:=teshis.fieldbyname(teshis_no)+1; bu şekilde değilde
dbedit2.text:=teshis.fieldbyname('teshis_no').value+1; şeklinde olması gerek sanırım. Senin yaptığın şekilde hata vermesi gerek
Kolay Gelsin...
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Re: Sağlık Projesi ile İlgili
Konuyla alakası yok ama bu işi paradoxla yaptırmaya kalkıyorsan başının çok ama çok ağrıyacağı günler yakındır... taviyem firebird yada sqlite gibi bir vt kullnaman yönünde.alsago yazdı:Mrb Arkadaşlar
Sağlıkla ilgili bi projede içinden çıkamadığım bazı sorular var;
Birincisi:Hasta Kimlik Bilgileri, Teşhis, Tedavi, Kontrol modülleri var
benim yapmak istediğim hasta kimlik bilgilerini girdikten sonra teşhis bilgilerini girerken teşhis numarasını 1 artırmak istiyorum aynı şekilde tedavi numarasınıda artırmak istiyorum ve tedavi içinden o şahsa ait teşhisleri comboboxtan seçim yaptırmam gerekiyo.Paradox tablolara query ile bağlanıyorum. select * from teshis_ where tc_kimlik="'+edit1.text+'" dedikten sonra dbedit2.text:=teshis.fieldbyname(teshis_no)+1; gibi bi komut yazdım ama olmadı. select max(teshis_no) from teshis_ where tc_kimlik="'+edit1.text+'" dedikten sonra dbedit2.text:=teshis.fieldbyname(teshis_no)+1; yazıp denedim yine olmadı.Tc kimlik numarası x olan şahsın teşhis numarasını o şahsa ait teşhis numarası alanlarının en büyüğünden 1 fazla olarak ayarlamak istiyorum ama beceremedim.