Slm Arkadaşlar,
Delphi 7 ile geliştirdiğim bir uyğulamayı hem Rusça yapmak durumundayım, Delphi editöründe Rusça fontları kullanamıyorum kullandığım zaman ????? işeretleri çıkıyor... Ne yapmalıyım ?
Tşk
Faruk
Delphi 7 Editöründe Rusça font kullanmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Rusça olmayan bir windows'ta programı geliştirebileceğini sanmıyorum çünkü Delphi'nin görsel bileşenlerinin unicode desteği yok. Bu yüzden programın arayüzü windows'un unicode olmayan apilerine bağımlıdır, buda tek bytelık karakter verilerinin windows'un o dile has tek bytelık kod tablosuna göre çizileceği anlamına gelir.
Yeni IDE'lerin unicode yazım desteği var ama Delphi7 için bu durumu bilmiyorum. Ama widestring olduğuna göre unicode yazımında olması gerekir. Fakat görsel bileşenler widestring kullanmazlar. Hatta Delphi Win32 için üretlien ünlü component setleride aynı altyapıyı kullandıkları için maalesef unicode desteklemiyorlar. Bu konuda delphi pek rahatlık sağlamıyor yani.
TNT Unicode gibi bileşen setlerini kullanmanızı tavsiye ederim. (Tms bunu satın aldı, ama open source versiyonunuda araştırabilirsen bulabilirsin)
TNT Unicode paketi delphinin bir çok standart bileşeninin unicode halini içerir. Ama 3. parti setler kullandıysan bu kötü.
Unicode destek kazanmak için bir yolda Delphi.Net'e geçmek olabilir. .Net doğal olarak unicode destekler fakat çok az 3. parti bileşen delphi .Net için mevcut.
Benim bildiğim popüler olarak Quantum grid'in VCL.net için olanı var.
Kolay gelsin...
Yeni IDE'lerin unicode yazım desteği var ama Delphi7 için bu durumu bilmiyorum. Ama widestring olduğuna göre unicode yazımında olması gerekir. Fakat görsel bileşenler widestring kullanmazlar. Hatta Delphi Win32 için üretlien ünlü component setleride aynı altyapıyı kullandıkları için maalesef unicode desteklemiyorlar. Bu konuda delphi pek rahatlık sağlamıyor yani.
TNT Unicode gibi bileşen setlerini kullanmanızı tavsiye ederim. (Tms bunu satın aldı, ama open source versiyonunuda araştırabilirsen bulabilirsin)
TNT Unicode paketi delphinin bir çok standart bileşeninin unicode halini içerir. Ama 3. parti setler kullandıysan bu kötü.
Unicode destek kazanmak için bir yolda Delphi.Net'e geçmek olabilir. .Net doğal olarak unicode destekler fakat çok az 3. parti bileşen delphi .Net için mevcut.
Benim bildiğim popüler olarak Quantum grid'in VCL.net için olanı var.
Kolay gelsin...
bir fikir vermek istiyorum eğer saçma gelirse kusura bakmayın
şimdi @undefined arkadaşımız bunun türkçe bir vindowsla olmayacağını ve niye olmayacağını anlatmış onun için bu konuya girmiyorum .
ben olsam şöyle yapardım.
bilgisayarıma bir tane Microsoft Virtual PC kurar bu programın sayesinde başka bir bilgisayara ihtiyaç duymadan yeni bi işletim sistemi kurardım(Rusça Olarak)
bu işletim sistemi üzerine delphiyi de kurar rusça için gereken herşeyide burda ayarlardım
program bittiğin dede son olarak burda derlemek yeterli olur.
ben Olsam böyle yapardım
şimdi @undefined arkadaşımız bunun türkçe bir vindowsla olmayacağını ve niye olmayacağını anlatmış onun için bu konuya girmiyorum .
ben olsam şöyle yapardım.
bilgisayarıma bir tane Microsoft Virtual PC kurar bu programın sayesinde başka bir bilgisayara ihtiyaç duymadan yeni bi işletim sistemi kurardım(Rusça Olarak)
bu işletim sistemi üzerine delphiyi de kurar rusça için gereken herşeyide burda ayarlardım
program bittiğin dede son olarak burda derlemek yeterli olur.
ben Olsam böyle yapardım

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR