sadece rakam yazılmalı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
sadece rakam yazılmalı
sql de edit kutusuna sadece rakam girilerek data base deki CD no kısmından arama yaptırmak istiyorum. Edit kutusuna rakam yazdığım zaman hata veriyor ne olur, lütfen, yardım edin imdaaaaaaaaaaat!!!!!
cok tşk ederim ama cevabı az önce buldum. aslında cok kolaymıs görememisim.. yalnız baska bi sorum olacak size...
bi tane "edit1 kutum var. bitane de "dbmemo" kutum..
edit kutusundan kayıt araması yapıyorum. mesela icinde "köprü" olan kayıtları bul diyorum. bulunan kayıtları memo kutusuna aktarıyorum ama edit kutusuna yazdıgım kelimeyi aynı zamanda memo kutusunda da "secili" olarak görmek istiyorum..
bunun bi yolu varmıdır? varsa bana yardımcı olurmusunuz?..
bi tane "edit1 kutum var. bitane de "dbmemo" kutum..
edit kutusundan kayıt araması yapıyorum. mesela icinde "köprü" olan kayıtları bul diyorum. bulunan kayıtları memo kutusuna aktarıyorum ama edit kutusuna yazdıgım kelimeyi aynı zamanda memo kutusunda da "secili" olarak görmek istiyorum..
bunun bi yolu varmıdır? varsa bana yardımcı olurmusunuz?..
secili acıklama
hani bi text dosyasını actıgınızda bul diye bi komut var ya bi kelime bulununca onu secili bicimde bize gösteriyor ya.. iste edit kurusuna yazılan kelime de dmmemo kutusunda bulundugunda yine secili olarak gösterilsin. yani mesela arana kelime "köprü" olsun db memo icinde köprü kelimesi, "fatih köprüsünün acılısı" diye bi cümlede bulunmus olsun. istedigim sey cümle icinde köprü kelimesini secili olarak görebileyim...
umarım simdi daha iyi anlatabilmisimdir....
tşk...
umarım simdi daha iyi anlatabilmisimdir....
tşk...