Aynı Anda 2 database kullanılabilirmi ?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
SieS
Üye

Aynı Anda 2 database kullanılabilirmi ?

Mesaj gönderen SieS »

Merhaba
Şu anka kullandığım database de oldukça fazla bilgi oldu nedeni ise
4 yıllık bilgiyi içinde tutmam bunun nedeni ise her an geçmiş yıllara ait bilgiye ihtiyaç olmazsı .
Şimdi bu database yıllara göre ayırmayı düşündüm siz ütadlara sormak istedim.
Müşteri tablom yıllarca kullanılan bir tablo her zaman müşteriye ihtiyacım var . Günlük girilen üretim verileri ise çok sık lazım olmamakla birlikte her an ihtiyaç duyulabiliyor.
Bende bazı sabit bilgileri SABİTLER dattabase inde üretim bilgilerinide URETIM2004 URETIM2005 gibi tadabaslerde tutabilirmiyim.
Evet ise
SQL yazarken databasleri nasıl belirteceğiz....

Kolay gelsin...

Şimdiden teşekkür ederim.....
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

daha once benzer bir olay gecmisti forumda
kullandıgın db ne? ona gore cevap ta degisecek
ama ben firebird kullandıgını varsayıyorum
firebirde ibx comp. ile erisiyor isen iki db den bir sql olusturma
bildigim kadarı ile olmuyor
ama bde ile erisiyor isen bunu yapabilirsin

eger iki yada 3 db deki table ları aynı sql icinde kullanma zorunlulugu yok ise
ibx ilede yapabilirsin
bir ibdatabase daha koy formuna
baglan gitsin...
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
SieS
Üye

Mesaj gönderen SieS »

Bende aynen sizin söylediğiniz gibi düşündüm ama SQL o kadar çok hoşuma gittiki her fırsaata onu kullanmya çalışıyorum ve oldukçada iyi sonuç alıyorum.
Veeileri iki farklı database taşırsam bunu yapamamakdan korkmuşrum korktuğum oldu :D bu durumda aynı tabase içinde faklı tablolar oluşturmanın yollarını arayacağım galiba çünki table çok şişti sorgular baya zaman alıyo 4 yılın verisi olunca .

Teşekkür ederim ilginize.
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

Tabloların büyümesi ile sorgu süresi arasında ilişki çok zayıf. Eğer kuvvetli bir ilişki varsa sorgulama yapısına ve server kapasitesine dikkat etmek gerekiyor. Milyonlarca kayıt ya da binlece kayıt içiren tablolarda sorgulamalar önemli bir farklılık göstermez. Anahtar bazında Teorik olarak 2^n ile ilgili bir gecikme olabilir. Modern SQL databaseler disk boyu ile bile sınırlı değil. Başka bir diskte kalan kısmından devam edebilir. Yani bir çok diskteki bilgi, makul bir performansla sorgulanabilir. Ben tabloları bölmem, bölünen bir tasarıma izin vermem. Server kapasitesini, Database yapısını, database parametrelerini ve sorgulamaları gözden geçirip düzenlerim.

Kolay Gelsin,

(Eğer BDE kullanıyorsanız hemen aradan çıkartın.)