merhaba arkadaşlar. yazmaya çalıştığım internet kafe programında serverden seçili olan cliente adisyon listesi (sipariş listesi) göndermek için valuelist editor kullanıcam (daha iyi bir fikri olan varsa lutfen belirtsin).
client seçildikten sonra adisyon ekle denince açılan formda bi valuelist editor var. buradan sipariş edilenler(key) ve miktarları (value) seçildikten sonra cliente gönderiliyor. client de gelen listedekilere göre fiyatı güncelleme yapıyor ve kullanıcıya gösteriyor.
ancak ValueListEditor de çoklu seçim bulamadım. yani birden fazla siparişi tek seferde giremiyorum. şöyle checkboxlı yada çoklu seçim yapabileceğim bişi var mı??
checklistbox yada normal bi listbox düşündüm tamam bunlarla çoklu seçim yaparım belki ama miktar değerini nasıl giricem. aklıma uygun bişi gelmio. yardımcı olur musunuz??
çok seçimli ValueListEditor var mı??
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
ilk tercihim çoklu seçim yapılabilmesi ama olmazsa idare edicem bi şekilde.
TMS komponent setini kullanan varmı?? oradaki AdvStringGrid ve ColumnGrid gayet güzel ancak orda da bir sorun oldu. mesela ColumnGrid de 1. sütunun Editor değerini edCheckBox yaparak istediğim yapıyı oluşturmuş oluyorum. ancak seçimlerim bi rülü yerinde durmuyo.
yani mesela 1. satır 1. sütundaki checkboxı check ettim sonra 2.satır 1. sutuna geçince checkbox gibi değil de normal bi hücre gibi görünüyor. tekrar aynı hucreye gittiğimde de unchecked olduğunu görüyorum...

TMS komponent setini kullanan varmı?? oradaki AdvStringGrid ve ColumnGrid gayet güzel ancak orda da bir sorun oldu. mesela ColumnGrid de 1. sütunun Editor değerini edCheckBox yaparak istediğim yapıyı oluşturmuş oluyorum. ancak seçimlerim bi rülü yerinde durmuyo.