Firebirdle tanisali 1 yili gecti. Ama karsilastigim sorunlardan dolayi paradox u arar oldum.
Belki sorunlar benden kaynaklaniyordur bilemiyorum ama nerdeyse tum programlarimda karsilastigim sorunlar;
- Veri kayiplari. Bununla sıklıkla karsilasiyorum. Tek bir tablo var ve ağda kullanilmiyor ama bazen kayitlar yok oluyor kendi kedine.
-Database bozulmasi . Ozellikle bir musteride surekli database not assigned seklinde hata veriyor backup -restore yapiyorum duzeliyor. Ama bu nerdeyse hergun olmaya basladi.
Cariler ve hareketler diye iki tablom var. Hareketlere kayit girince caride borc alacak degisiyor. Ama sıklıkla karsilastigim bir sorunda cari hareketlerin silinip (kendi kendine) cari tablosunun tutarinin hic degismemesi. veya Hareket girilmis ama cari etkilenmemis. (ib expertle baktim birbirinin aynisi 2 satir var ama cari nedense 1 kere artmis.) musteriye sordum 1 hareket girdim tutar degismedi tekrar girdim oyle artti de. Triger ilk giriste calismamis. Bunu bir cok musterimde karsilastim. Hatta kendi gozumlede gordum

Sorun bendemi firebird de mi anlamis degilim. Normal sartlarda problemsiz calisiyor gibi gorunuyor. Sırf bu sebeplerden programlarimi piyasadan cekmek zorunda kaldim. Tekrardan paradox ve mysql surumlerini satmaya karar verdim.
Acaba bu sorunlar sadece bendemi oluyor yoksa baska karsilasanlarda var mi?