programı yaptığım pcde çalışıyor, diğer pclerde hata veriyor

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
missmoon
Üye

programı yaptığım pcde çalışıyor, diğer pclerde hata veriyor

Mesaj gönderen missmoon »

Merhaba..
2 gündür forumda geziyorum arama yapıyorum ama kendi problemimle ilgili bir çözüm bulamadım..benim problemim delphi 6 da programı yaptım..veritabanı olarak paradox kullandım..program her şekliyle bitti..ve installshield de bu forumda anlatılanlara uygun setup ını oluşturdum..setupı kendi programı yaptığım pc de çalıştırıp kurduğumda çalışıyor..ama 1 pc de 1 laptopda denedim..setupı kuruyorum..programı açtığımda exe açılmadan hata veriyor..hata aynen şu:
Hata: Project1.exe has encountered a problem and needs to close. we are sorry for the inconvenience.
hata raporunun detayında da aynen şu yazıyor..

AppName: project1.exe
AppVer: 0.0.0.0
ModName: kernel32.dll
ModVer: 5.1.2600.2945
Offset: 00012a5b

forumda gezdiğimde benzer bir hata ile karşılaştım. ( EXE açılmadan hata veriyor başlıklı) yazmışlar..yalnız onların ModName: project1.exe idi..ve oradaki çözümler olmadı ... yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..Allah razı olsun...
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

hedef bilgisayarda BDE kuruluyor mu?
Alias ayarları falan sorunsuz mu?
missmoon
Üye

hedef bilgisayarda BDE kurulu değil. ben programı yaptığım pc deki setup ı oluştururken specify application datanın alt öğesi olan objects/ merge moules den BDE_ENt i işaretlemiştim..ve setup aşamasında aliası da yazmıştım..programın setup ını hedef bilgisayarda çalıştırdığımızda setup ın kendisinin otomatikmen bu olayları ayarlaması gerekmezmi? benim ayrıca hedef bilgisayara BDe mi kurmam gerekir?..ben bu setup işini ilk defa deniyorum..o yüzden fazla bilgim yok..yardımcı olursanız sevinirim.
oyle
Üye

Mesaj gönderen oyle »

missmoon
Üye

hocam ben önceki setup ıda aynen bu gönderdiğiniz linkten yapmıştım..şimdi tekrar yapmak istedim adım adım uyguladım..ama yok yine aynı hatayı veriyor..
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@missmoon

- Problemin BDE kaynaklı olup olmadığını tes etmek için şunu yap...

BDE klasöründeki aşağıdaki dosyaları bir CD'ye veya Taşınabilir belleğe alıp, kurulum yaptığın bilgisayardaki program klasörüne kopyala. Program sorunsuz çalışırsa sorunun BDE kurulumunu doğru yapamadığındandır.

Kod: Tümünü seç

bantam.dll
blw32.dll
ceeurope.btl
charset.cvb
europe.btl
IDAPI.CFG
idapi32.dll
idbat32.dll
iddbas32.dll
idpdx32.dll
idr20009.dll
idsql32.dll
usa.btl
- Bu dosyaları programı kurduğun klasöre kopyaladığında halen çalışmamakta ısrar ederse, projende başka sorun var demektir.
Resim
Resim ....Resim
missmoon
Üye

sağolun ...yardımlarınız sayesinde problemi çözdüm.bde nin dogru tanımlanamamasından kaynaklanıyormuş..teşekkürler..iyiki varsınız... :)