Tam olarak nereye yazacağımı bilemedim ama ben buraya bir yazıp şansımı denemek istedim;
Excel de dış veri al yaparak bir SQL kaynağına bağlanıp SQL sorgusuyla verileri excel tablolarına alıyorum,
sorgum şu select stok_adi from tblstsabit where stok_kodu='A-0901' ben buradaki stok_kodu değerini parametrik nasıl kullanabilirim.
belirtilen hücredeki değeri sorgu kriteri olarak kullanmak istiyorum.
Yardım ve önerilerinizi bekliyorum. iyi çalışmalar.
Excel de Parametrik SQL sorgusu
Ref : http://www.nickhodge.co.uk/gui/datamenu ... amples.htm
Using Parameters In External ODBC Data Queries alt başlığını ara
Burada çok güzel anlatılmış. Parametre verebileceğin kısım var. Orada parametre verirken hangi hücreden alınacağını veriyorsun, sorguda da o parametreyi kullanıyorsun...
Using Parameters In External ODBC Data Queries alt başlığını ara
Burada çok güzel anlatılmış. Parametre verebileceğin kısım var. Orada parametre verirken hangi hücreden alınacağını veriyorsun, sorguda da o parametreyi kullanıyorsun...
Tablo ismine bakılır ise @netsis kullanıyorsunuz.
Netsisin Kendi excel formülleri için hazırlamış olduğu bir dll var.
Eğer Lisansınız var ise.
Extend.dll / bu dosya office klasörünün altına kopyalanacak.
ve ayrıca bu dll den fonks. ları çeken bir excel belgesi (extend.xls/ bu belge ile çalışılacak.
Netsisin Kendi excel formülleri için hazırlamış olduğu bir dll var.
Eğer Lisansınız var ise.
Extend.dll / bu dosya office klasörünün altına kopyalanacak.
ve ayrıca bu dll den fonks. ları çeken bir excel belgesi (extend.xls/ bu belge ile çalışılacak.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

Sayın @mrmarman,
Verdiğiniz link çok faydalı bu şekilde bir dll kullanma imkanı olmayanlar için ama lisans var ise bu şekilde kullanım daha faydalı..
Bu arada
düzeltiyorum dll adı Netsis.dll olacaktı.
dll işçerisinde Excel de kullanılabilir fonksiyonlar var.
excel belgesinde ise bir modül içerisine bu fonksiların kullanımı ile ilgili tanımlamalar yüklenmiş şekilde
Örnek;
Bu örnek te fonksiyon çağrılıp parametreler verilerek. kasagelir rakamına ulaşılıyor.
Tabi bu fonksiyonları kullanabilmek için ayırca belgeden ilglili dbye programdaki Kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanması gerekmekte.Bunun içinde yine bir bağl.fonk.mevcut.
veya direk sizin bir sql sorgusunu oluşturmanıza imkan veren
bu kod var.
İyi çalışmalar.
Verdiğiniz link çok faydalı bu şekilde bir dll kullanma imkanı olmayanlar için ama lisans var ise bu şekilde kullanım daha faydalı..
Bu arada
düzeltiyorum dll adı Netsis.dll olacaktı.
dll işçerisinde Excel de kullanılabilir fonksiyonlar var.
excel belgesinde ise bir modül içerisine bu fonksiların kullanımı ile ilgili tanımlamalar yüklenmiş şekilde
Örnek;
Kod: Tümünü seç
Declare Sub kasagelir Lib "NETSIS.DLL" (ByVal kskod$, ByVal tarihbas$, ByVal tarihson$, ByVal dovtl$, ByVal pkod$, ByVal sirket$, ByRef gelir#)
Tabi bu fonksiyonları kullanabilmek için ayırca belgeden ilglili dbye programdaki Kullanıcı adı ve şifresi ile bağlanması gerekmekte.Bunun içinde yine bir bağl.fonk.mevcut.
veya direk sizin bir sql sorgusunu oluşturmanıza imkan veren
Kod: Tümünü seç
Declare Sub netsisdata Lib "NETSIS.DLL" (ByVal bashucre As Range, ByVal rowc As Integer, ByVal sql$, ByVal sirket$)
İyi çalışmalar.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..