programın hızı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mustafa_kaplan
Üye

programın hızı

Mesaj gönderen mustafa_kaplan »

Arkadaşlar programım başlangıçta ve özellikle arama işlemlerinde çok yavaş çalışıyor. Bi arkadaşım dinamic cursor (Yazılışı yanlış olubilir) kullanmamı önerdi ama nedir ne işe yarar nasıl kullanılır bilmiyorum.
Birde şu büyük harfe çevirme işi var. Türkçe karakterleri büyütürken sorun çıkıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum..
Kullanıcı avatarı
mustafa_kaplan
Üye

Mesaj gönderen mustafa_kaplan »

ama zaten o drestekilerin hemen hemen hepsini normal ölçülerde kullanıyorum. Yani o mesajı inceledim daha önce. Tableleri kapatıp açmam gerekiyor programda bunu yapıncada oldukça uzun bi süre geçiyor. Programın ağda çalışması neden sayılabilirmi acaba. Bide önceki mesujda unnuttum. Veritabanında lindex oluşturmaddan istediğim alana göre nasıl sıralama yapabilirim..
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

Veritabanında lindex oluşturmaddan istediğim alana göre nasıl sıralama yapabilirim..
Enbasiti
Query ile Sql.

Örnek Sql cümlesi

Kod: Tümünü seç

Selecet * from CARIKART Order by CARIUNVAN
Kolay Gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Kullanıcı avatarı
safak
Şafak EBESEK
İletişim:

Mesaj gönderen safak »

Sorguyu sık kullanıyorsanız, tablonuz büyükse index oluşturmaktan çekinmeyin.

Sorguları kapatıp açarken hızın çok düşmesi Client Server çalışmadığınızı ve buna ihtiyacınız olmaya başladığını gösteriyor. Eğer C/S kullanıyorsanız bir tasarımı yeniden düzenlemeniz gerekebilir.

Kolay Gelsin,
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Öncelikli olarak hnagi DB'yi kullanıyorsunuz ve hangi şekilde çalışıyorsunuz? Local Tek Kullanıcı, Network Çok kullanıcılı, C/S DB'mi? vs.

İndexler işe yarar ama siz ne kadar index koysanız da çektiğiniz data büyük miktarda ise hızınız pek değişmeyecektir. Buna dikkat etmek gerekir. Yani Makinaya yüklenen Tablolarınızdaki (yada Query Result Setlerinizdeki) veri miktarı çok ise, maalesef mantıkta değişiklikler gerekecektir.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/