log dosyasını küçültme ya da silme
log dosyasını küçültme ya da silme
Merhaba
sql serverda log dosyasını ayırıp silme ya da boyutunu düşürme ile ilgili bir yöntem var mıdır?
sql serverda log dosyasını ayırıp silme ya da boyutunu düşürme ile ilgili bir yöntem var mıdır?
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Mrb; önce db'yi detach ederek kullanımdan kaldırın. Sonra log dosyasını silin ve daha sonra da sp_attach_single_file_db ile sadece .mdf dosyasını attach edin. Artık sıfır kilometre bir log dosyanız olacaktır. İyi çalışmalar.
Kod: Tümünü seç
sp_attach_single_file_db 'dbadi' ,'c:\data\veri.mdf'
Şaban Şahin AKMAN
Selamlar,
Hangi versiyonda?
Malum M$-SQL Server 2000'de bu problem vardı. Log Shrink yapmak gerekiyor ama Shring ile maalesef LOG Dosyası küçülmüyor abidik gubidik işlemler yapmak gerekiyor.
Eğer 2000'den bahsediyorsanız, önce LOG için DB'yi simple Recovery Mode'una alın. Sonra Backup alın daha sonra shrink edin ve en sonda tekrar hangi moddaysa (genelde Full Recovery Mode'a) alın.
O zaman Log dosyası küçülecektir.
Kolay Gelsin
Hangi versiyonda?
Malum M$-SQL Server 2000'de bu problem vardı. Log Shrink yapmak gerekiyor ama Shring ile maalesef LOG Dosyası küçülmüyor abidik gubidik işlemler yapmak gerekiyor.
Eğer 2000'den bahsediyorsanız, önce LOG için DB'yi simple Recovery Mode'una alın. Sonra Backup alın daha sonra shrink edin ve en sonda tekrar hangi moddaysa (genelde Full Recovery Mode'a) alın.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Aslında konuya çok ta hakim değilim, biraz kafam karıştı. Yukarıda yazdığım yöntem istenileni karşılamıyor mu şimdi anlayamadım? Genelde bana gelen log'suz dosyaları bu şekilde attach etmek zorunda kalıyordum ve her seferinde 1 MB'ı geçmeyen log dosyam oluşuyordu. Acaba onların orjinal log'ları zaten o boyuttalar mıydı? Son olarak kısaca bu loglar hakkında kaba taslak neyi bilmemiz gerekiyor? tşk.Kuri_YJ yazdı:Selamlar,
Hangi versiyonda?
Kolay Gelsin
Şaban Şahin AKMAN
Önce SQL QUERY ANALYZER 'i açıyorsunuz...
ve aşağıdaki kodları yazarak Run yapiyorsunuz...
her iki işlemi de ayrı ayrı da yapabilirsiniz, birlikte de yapabilirsiniz..
DENEME ISIMLI DATA'da LOG TEMIZLEME
----------------------------------------
USE DENEME
DBCC SHRINKFILE(DENEME_Log,2)
USE DENEME
BACKUP LOG DENEME WITH TRUNCATE_ONLY
DENEME DATA'YI TEMIZLEME
---------------------------------
USE DENEME
DBCC SHRINKFILE(DENEME_Dat,2)
USE DENEME
--------------
Kolay gelsin...
ve aşağıdaki kodları yazarak Run yapiyorsunuz...
her iki işlemi de ayrı ayrı da yapabilirsiniz, birlikte de yapabilirsiniz..
DENEME ISIMLI DATA'da LOG TEMIZLEME
----------------------------------------
USE DENEME
DBCC SHRINKFILE(DENEME_Log,2)
USE DENEME
DENEME DATA'YI TEMIZLEME
---------------------------------
USE DENEME
DBCC SHRINKFILE(DENEME_Dat,2)
USE DENEME
--------------
Kolay gelsin...
Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir
Server da 2000 yüklü, ama sadece raporlama amaçlı, şirket dışında da çalışma imkanı olabilmesi için sql2005 express yüklü bir makinaya aldığımız backup ı restore yöntemiyle aktarıyoruz. Bu veritabanında yeni bir ekleme çıkarma işlemi yapılmıyor, dolayısıyla aslında log dosyası olmasa da olur.
2005 te bu şekilde yaparak acaba logdan kurtulur muyuz?önce db'yi detach ederek kullanımdan kaldırın. Sonra log dosyasını silin ve daha sonra da sp_attach_single_file_db ile sadece .mdf dosyasını attach edin. Artık sıfır kilometre bir log dosyanız olacaktır.
Sorunun devamı olması açısından buraya yazıyorum.
2.14gb lık bir db ve 2.7gb lik bir log dosyası vardı, log u sildim, shrink ettim vs, onda sorun kalmadı. Veritabanını küçültmek için paket programın kullandığı log table ları var, bunlardan 1,5 milyon civarı satır sildim şimdi mdf 2,12gb gözüküyor.
Neticede 2gb aldığım backup dosyası artık 750 mb ama bu backuptan geri döndüğümde bana yine 2gb lık db veriyor.
Tablolar tarafından kullanılan alanlara baktığımda 700mb reserved, 330mb index ve 190mb da data olaracak şekilde bir sonuç dönüyor.
Ne yapılırda bu veritabının boyutu düşer.
2.14gb lık bir db ve 2.7gb lik bir log dosyası vardı, log u sildim, shrink ettim vs, onda sorun kalmadı. Veritabanını küçültmek için paket programın kullandığı log table ları var, bunlardan 1,5 milyon civarı satır sildim şimdi mdf 2,12gb gözüküyor.
Neticede 2gb aldığım backup dosyası artık 750 mb ama bu backuptan geri döndüğümde bana yine 2gb lık db veriyor.
Tablolar tarafından kullanılan alanlara baktığımda 700mb reserved, 330mb index ve 190mb da data olaracak şekilde bir sonuç dönüyor.
Ne yapılırda bu veritabının boyutu düşer.