Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
bağlandığım veri tabanındaki tabloların listesini nasıl alabilirim belli bir veri tabanı değil ama.Mesela SQLservda buldum bi tane sql cümlesi onunla listeletebiliyorum ama diğer veri tabanlarında nasıl listeletebilirim
Mesela;Acces,Oracle,Interbase, ..... gibi
SQL Standardlarında olan bir şeyi M$'a maletmeyin lütfen. SQL Server'da diyorsunuz ve bu dediğinizden ben M$-SQL Server'ı algılıyorum (Zaten ha bre söyleyip dura dura, SQL Server'i M$ icat etti sanıyor insanlar)
Neyse, INFORMATION_SCHEMA SQL'in standardıdır ve bunu M$, M$-2000 versiyonunda tam olarak desteklemiyordu, daha sonra M$-2005'de daha fazla destekler hale geldi. O aslında kendi sysobject tablosuna yönelendiriyordu.
Eğer Kullandığınız veri tabanı ANSI SQL Standardlarını destekliyorsa, (ki bu destekleme SQL standartlarından SQL 92, SQL97, SQL 200 gibi senesi yüksekse) aynı yöntemle elde edebilirsiniz. Yani INFORMATION_SCHEMA'yı kullanabilirsiniz.
Ama diğer DB'lerde nasıl olur, onu DB üreticisinin dokumanlarından bulabilirsiniz sanırım.