Veri Tabanı Kullanımı Hakkında

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
M_D_5
Üye

Veri Tabanı Kullanımı Hakkında

Mesaj gönderen M_D_5 »

Arkadaşalr benim bayağı bir sorum olacaktı..
1- paradox vt (veri tabanı) ile veri ekleyip düzenleyebiliyorum ama sql ile yapamyı bilmiyorum sql komutlarını PHP ile kullanıuyorum fakat delphide sql vt oluşturmayı ve SQL bileşeni ile bağlanmayı bilmiyorum.. Bunları nasıl yapacağım örnek bir uygulama varmı veya anlatım?

2- vt deki bir alana nasıl otomatik idler ekletebilrm. mesela bir kayıt yapıldığında otomatik olarak sayı ekleyecek...

3 vt deki kayıt sayısını nasıl öğrenebilirim ve en son kayıtı nasıl öğrenebilirim?

4- birde arkadaşlar kayıt yaptığımız da o formdaki DGGride veriler anında yazılamasını istiyorum normalde hemen ekleniyor. ama mesela form2 de kayıt yaptığımda form1 de ki DBgird e anında eklenmesini istiyorum...

daha sorum var ama şimdilik bu kadar.... Şimdiden çok sağolun..

kolay gelsin...
Php & Delphi Coder
M_D_5
Üye

Mesaj gönderen M_D_5 »

40 kişi konuya bakmış. ama bi cvp yazan yok neden :(
Php & Delphi Coder
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

M_D_5 yazdı:40 kişi konuya bakmış. ama bi cvp yazan yok neden :(
Soruların cevapları forumda var da ondan.

1-TQuery bileşenini kullan
2-Alan tipi AutoInc tipi kullan
3-Table1.RecordCount veya SQL istersen select count(*) from tablo
4-Yön tuşları ile aşağı yukarı gezerken onlar otomatik kayıt oluyorlar zaten senin özel bir çaba göstermene gerek yok.

5-Çok çalış, eline başlangıç düzeyinde bir kitap al oradan başla cevabına gerçekten ulaşamadığın sorunlarınla bu tarafa uğra ve ilk işin yukarıda arama yazan linkten cevabını bulmaya çalış. Yoksa işin zor cevap alamazsın.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen baypipox »

sabanakman yazdı:
5-Çok çalış, eline başlangıç düzeyinde bir kitap al oradan başla cevabına gerçekten ulaşamadığın sorunlarınla bu tarafa uğra ve ilk işin yukarıda arama yazan linkten cevabını bulmaya çalış. Yoksa işin zor cevap alamazsın.

valla doğru söze ne denir, benim sana tavsiyem bir kitap al başla, zeydin pala nın delphi 7 si sana ilaç olabilir
M_D_5
Üye

Mesaj gönderen M_D_5 »

Arkadaşlar cevaplarınız için sağolun.. Kitap var ama şu an farklı memleketlerdeyiz kitapla :) onun için sizlere sordum... Tekrar sağolun..
Php & Delphi Coder