Fire bird hakkında
Fire bird hakkında
bu veritabanı ile kullanıcı açma yetkilendirme işlemi yapılabiliniyor mu?
net ortamında kullanılabiliyor mu?
kullanımı ölçeklenebilir ve kolay mı?
veritabanında arama yaptırdım ama pek bi bilgi bulamadım
net ortamında kullanılabiliyor mu?
kullanımı ölçeklenebilir ve kolay mı?
veritabanında arama yaptırdım ama pek bi bilgi bulamadım
csyasar ;
Hocam bende uyeni başladım çok iyi bilmiyorum fakat ;
VT Kullanımında Local ve Remote Olamak üzere seçenekleri var denememe me rtağmen sanırım net ortamında kullanılabilir.
Kullanımı aynı interbase gibi ve çok basit. IBExpert ile Table , Domain , Trigger , Procedure tanımlamalarını çok basit bir biçimde yapabiliyorsun.
IBX kullanımı hakkında Sitede Veritabanı kısmında aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.
http://www.mussimsek.com/veritabani.htm
Kolay Gelsin...
Hocam bende uyeni başladım çok iyi bilmiyorum fakat ;
VT Kullanımında Local ve Remote Olamak üzere seçenekleri var denememe me rtağmen sanırım net ortamında kullanılabilir.
Kullanımı aynı interbase gibi ve çok basit. IBExpert ile Table , Domain , Trigger , Procedure tanımlamalarını çok basit bir biçimde yapabiliyorsun.
IBX kullanımı hakkında Sitede Veritabanı kısmında aradığınız bilgilere ulaşabilirsiniz.
http://www.mussimsek.com/veritabani.htm
Kolay Gelsin...
kullanıcı haklandırma?
kardeş;
ben bu veritabanını daha çekmedim. bilgileri topladıktan sonra çekeceğim. bu veritabanında (advantage'da gördüysen bilirsin) vt kullanıcılarına table'lar için okuma/ekle/silme/görme hakları verebiliyor muyuz.
ben bu veritabanını daha çekmedim. bilgileri topladıktan sonra çekeceğim. bu veritabanında (advantage'da gördüysen bilirsin) vt kullanıcılarına table'lar için okuma/ekle/silme/görme hakları verebiliyor muyuz.
Bakın öncelikle şunu bilmelisiniz. Firebird/Interbase Ne paradox gibi file tabanlı bir veritabanıdır. Ne de Advantage gibi file tabanlı veritabanlarının gelişmiş versiyonudur. Firebird / İnterbase gerçek manada bir veritabanı yönetim sistemidir. ORACLE, INFORMİX, MSSQLSERVER gibi. O yüzden şunu yaparmı bunu yaparmı gibi bir soru çok garip durur. Bir veritabanı yönetim sistemi neler yapıyorsa Firebird/Interbase de hepsini yapar. Yukarda sorduğun sorulardan sadece .net de çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Ancak diğer sorduğun sorulardan çok daha fazlasını alacaksın.
Sevgiler...
Sevgiler...
Selamlar,
IB ve FB her ikiside .Net için hazır duruma getirildi. Hatta http://www.ibpoenix.com adresinde konu ile ilgili bilgiler mevcut. Borland'ın sayfasından da Interbase için bilgi edinebilirsiniz.
Herkese Kolay Gelsin
IB ve FB her ikiside .Net için hazır duruma getirildi. Hatta http://www.ibpoenix.com adresinde konu ile ilgili bilgiler mevcut. Borland'ın sayfasından da Interbase için bilgi edinebilirsiniz.
Herkese Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
FB/IB de yetkilendirmenin adı GRANTS diye hatırlıyorum. İlk bşaldığım sıralar bakmıştım, ama benim istediğim gibi değil diye bunu incelemekten vazgeçip kendim component yazmıştım.
ayrıca kendinizi Tool larla sınırlandırmayın, IBExpert çok iyi bir tool dur bence, ama cevap bence IBexpert te bulamadım değil, IB/FB içinde bulamadım olmalıydı bence. Bir tool a bağlı kalmak ufkunuzu daraltabilir bence
Kolay gele
ayrıca kendinizi Tool larla sınırlandırmayın, IBExpert çok iyi bir tool dur bence, ama cevap bence IBexpert te bulamadım değil, IB/FB içinde bulamadım olmalıydı bence. Bir tool a bağlı kalmak ufkunuzu daraltabilir bence
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
Freeman Hocam Kullanmış olduğunuz TOOL lar nelerdir incelememiz açısından yazarsanız memnun olurum.
İyi Çalışmalar.
İyi Çalışmalar.
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
İlk marathon diye bir tool vardı sanırım o kayboldu gitti. Şimdilerde IBExpert kullanıyorum. bana kullanımı en pratik olan o geldi. EMS de var ayrıca. Bu ikisi birbirine çok benziyorlar. Birde workbench var.
Ama öncelikle ve hatta mutlaka IBConsole kullanmayı öğrenin. çünki diğer toollar ücretli. Müşteride yada en çabuk ulaşabileceğiniz tool bu
Kolay gele
Ama öncelikle ve hatta mutlaka IBConsole kullanmayı öğrenin. çünki diğer toollar ücretli. Müşteride yada en çabuk ulaşabileceğiniz tool bu
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5
elektrik kesilmelerinde eger paradox ve benzeri bir file base sistemin zarar gormeme ihtimaline yani guvenilirligine %50 dersek (illa bu orandır demiyorum. Tanım yapıyorum. Diger rakamlara referans olması acisindan dikkate aliniz....) Firebird icin %95 diyebiliriz. Oracle, Sybase, MSSQL vs.... gibi veritabanları ise %98 ile %99 arasinda degisen guvenilirlik oranlarına sahiptirler . %100 güvenli olan acank kul yapısı olmayan ilahi bir veritabanı olabilirdi...
Bu rakamlar aradaki farki izah etmek adina sahsi kanaat anlaminda belirtilmis rakamlardir. Aradaki fark acisindan degerlendirilmesini rica ediyorum. Yani her iki elektrik kesilmesinden birinde paradox tablolari zarar gorur demek istemiyorum dogrudan....
Kolay gelsin.....
Bu rakamlar aradaki farki izah etmek adina sahsi kanaat anlaminda belirtilmis rakamlardir. Aradaki fark acisindan degerlendirilmesini rica ediyorum. Yani her iki elektrik kesilmesinden birinde paradox tablolari zarar gorur demek istemiyorum dogrudan....
Kolay gelsin.....
İyi çalışmalar
Konusu açılmışken bende Firebird'ü kullanan, bu işte yeni sayılan bir kişi olarak soru sormak istiyorum.
Fahrettin bey Firebird/Interbase'i eski database sistemleri ile karşılaştırarak güvenirlilik oranının daha yüksek olduğunu belirttiniz. Ben yada buradaki başka arkadaşlar, sizin gibi bilgili birisinin karşısında bunun böyle olmadığını iddia edemeyiz (en azından ben
). Ama FB/IB'nin elektrik kesintilerinden etkilenmesi bizim çok karşılaştığımız bir olay. Bu problemi (problem midir emindeğilim
) Türkiye genelinde 2000 civarında kullanıcısı olan bir yazılımda yaşıyoruz.
Böyle bir problem ile sıksık karşılaşmamızın nedeni, yazılımın yapısından mıdır yoksa FB/IB'nin güvenirliliği sandığımızdan daha mı az? Yani FB/IB'nin güvenirliliğini abartıyor muyuz?
Lütfen yazım yanlış anlaşılmasın sadece bu konu kafasına fazla takılan birisi olarak bir soru sormak istedim.
Konusu açılmışken bende Firebird'ü kullanan, bu işte yeni sayılan bir kişi olarak soru sormak istiyorum.
Fahrettin bey Firebird/Interbase'i eski database sistemleri ile karşılaştırarak güvenirlilik oranının daha yüksek olduğunu belirttiniz. Ben yada buradaki başka arkadaşlar, sizin gibi bilgili birisinin karşısında bunun böyle olmadığını iddia edemeyiz (en azından ben

Böyle bir problem ile sıksık karşılaşmamızın nedeni, yazılımın yapısından mıdır yoksa FB/IB'nin güvenirliliği sandığımızdan daha mı az? Yani FB/IB'nin güvenirliliğini abartıyor muyuz?
Lütfen yazım yanlış anlaşılmasın sadece bu konu kafasına fazla takılan birisi olarak bir soru sormak istedim.
Sevgili name
Fahrettin beyin de dediği gibi elektrik kesintilerinden etkilenmeyen bir sistem gösteremezsiniz. CREATE SHADOW komutu ile ilgili bir makale yazmıştım. Bu makaleyi okuyup uygularsanız elektrik kesintilerinden etkilenseniz bile çözümün kolay olduğunu görebilirsiniz. Daha da basiti 70 dolarlık bir UPS bu sorunu kökten çözecektir. Firebird/IB ikilisinin en büyük çıkmazı bu. Ancak fiyat/performans olarak diğer veritabanları ile kıyasladığınızda da elektirik kesintilerinin katlanılabilir olduğunu görebilirsiniz. Ben kurduğum her sisteme UPS i şart koşarım. Bu sebeble bu güne kadar da böyle bir sorun yaşamadım şükürler olsun.
Sevgiler..
Fahrettin beyin de dediği gibi elektrik kesintilerinden etkilenmeyen bir sistem gösteremezsiniz. CREATE SHADOW komutu ile ilgili bir makale yazmıştım. Bu makaleyi okuyup uygularsanız elektrik kesintilerinden etkilenseniz bile çözümün kolay olduğunu görebilirsiniz. Daha da basiti 70 dolarlık bir UPS bu sorunu kökten çözecektir. Firebird/IB ikilisinin en büyük çıkmazı bu. Ancak fiyat/performans olarak diğer veritabanları ile kıyasladığınızda da elektirik kesintilerinin katlanılabilir olduğunu görebilirsiniz. Ben kurduğum her sisteme UPS i şart koşarım. Bu sebeble bu güne kadar da böyle bir sorun yaşamadım şükürler olsun.
Sevgiler..