6 formdaki ayný bileþeni ayný anda aktif yapma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
cagri_85
Üye

6 formdaki ayný bileþeni ayný anda aktif yapma

Mesaj gönderen cagri_85 »

örneðin 6 tane formun herbirinde ayný bileþenden olduðunu düþünün active özelliði olan bir bileþen olsun.Ben bu bileþenlerin hepsinin active özelliðini ayný anda true veya false nasýl yapabilirim.checkbox kullanarak.
:D :D :D
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

öncelikle lütfen forum kurallarını okuyup, uyalım, başlığı bu seferlik ben değiştirdim :
- Mesajınıza uygun ve konuyu özetleyen kısa bir başlık yazın. Acil, Çok Acil, Önemli gibi ifadeler veya konuyla alakasız bir başlık kullanmayın.
Soruna gelince bana çok garip bir yöntem geldi. Ben bu tip yöntemlerin kullanılmasını pek doğru bulmuyorum. Ancak gerekli ise bunu birkaç yöntemle yapabilirsin ama en kolayı global bir değişken tanımlayıp onu kullanmak.

Mesela : BilesenAktif : boolean; tanımını ana formda yap. Daha sonra ilgili formları uses kısmına ana formun unitini ekle ve formun OnShow kısmına:

Bilesen1.Active := BilesenAktif;

yaz. CehcBox'ta da bunu uygun değere ayarlarsın. CheckBox'ın OnClick olayına :

BilesenAktif := checkBox1.Checked;

yaz. Ama ne yapmak istediğini sözle ifade edersen daha uygun çözümlerde olabilir.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
cagri_85
Üye

coklu bilesen kullanmak

Mesaj gönderen cagri_85 »

kusura bakma hata için.
þimdi durum þöyle menüleri xp görünüme çeviren bileþen kullandým ama bu bilþen sadece konulduðu formun menülerini yada butonlarýný xp görünümüne çeviriyor ben bu bileþenin active özelliðini kapatýp açma gibi özellik düþündüm þimdi toplam 6 forum var ve hepsinde xp bileþeni var yani hepsini ayný anda active özelliðini kapatýp açmayý düþünmüþtüm.
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen abdulkadir »

Merhaba

Bence Bu Ayarları Bir dosyaya(ayar.ini) veya Registry e yaz ve ordan oku her formda sadece bu kayıtları oku

6 formda birden işlem yapmaktan hem hızlı hemde az ve öz kod olur

Not:
Registry ile ilgili admin nin yazdıgı bir örnek var

http://www.delphiturkiye.com/dfiles/regist1.zip

Basarılar
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Sorunu tam anlamadım, Eğer söylediğin aynı anda bo formların yada componentların actif liğini true yapmak ise bu imkansız, vindos sadece aynı anda sadece 1 şey aktif olabilir mantığını güder.
Ama sizin istediğiniz, XPStyle component ı sadece aktif olunca tetikleniyorsa ozaman manual yukarıdaki yöntemlerle bunu kod yazarak tetikletebilirsin sanırım
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

merhaba!
kontrollerin aktif olup olmadığını global bir değişkende tutarsın
formların onshow olaylarında bu değişkenin değerine göre işlem yaparsın.
formların hepsi aynı anda ekranda görünmüyorsa bu işlemn sorununu çözmesi lazım.
İyi çalışmalar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim