delphi ile RLC devresi simülasyonu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphi ile RLC devresi simülasyonu
Ben delphi hakkında hiç bir şey bilmiyorum bana bu konu hakkında makale bulabileceğim bir adres verebilirmisiniz ve bu rlc devresi delphi ile nasıl yapıldığı hakkında bilgi verirmisiniz??
Selam...
- Ben de elektronik tabanlıyım... Sorunu biraz açarsan yardımcı olmaya çalışırım... Makale demekle Delphi hakkında temel bilgileri bu forumun bağlı olduğu sitede Türkçe olarak bulabilirsin... Ayrıca özel olarak en az iki delphi kitabı (farklı yazarların görüşünü incelemek için) öneriyorum...
- RLC devreleri çizilecek mi yoksa manager şeklinde sadece formüllerdeki yerlerine rakamlar girilip sonuç mu buldurmak istiyorsun ?
- Voltaj-Direnç-Kapasite-Empedans eğrilerini vb. çizdirmek gibi bir düşüncen var mı ?
- Bu konulardan farklı olarak sana Electronics WorkBench programını öneririm... Bu tip işlemleri sanal devre kurmak ve bir scop ekranındaki sonuçların gösterilmesi şeklinde oldukça başarılı bir program...
- Ben de elektronik tabanlıyım... Sorunu biraz açarsan yardımcı olmaya çalışırım... Makale demekle Delphi hakkında temel bilgileri bu forumun bağlı olduğu sitede Türkçe olarak bulabilirsin... Ayrıca özel olarak en az iki delphi kitabı (farklı yazarların görüşünü incelemek için) öneriyorum...
- RLC devreleri çizilecek mi yoksa manager şeklinde sadece formüllerdeki yerlerine rakamlar girilip sonuç mu buldurmak istiyorsun ?
- Voltaj-Direnç-Kapasite-Empedans eğrilerini vb. çizdirmek gibi bir düşüncen var mı ?
- Bu konulardan farklı olarak sana Electronics WorkBench programını öneririm... Bu tip işlemleri sanal devre kurmak ve bir scop ekranındaki sonuçların gösterilmesi şeklinde oldukça başarılı bir program...
rlc simülasyon
bana direnç bobin kondansatör değerleri girilerek yapılması lazım bana bu rlc devresinin başka bir programla da yapılmış makaleleri gereklidir
bende esaasında elektronik öğretmeniyim, işin program kısmı basit sen sadece ac çözümünü yapıp formülünü bilgisayarda işlenebilecek hale getir. sonra integral alma algoritmalarını araştır
) 5-6 tane çok bilinen yöntem var. en iyi bi algoritma giriş kitabı al.. fahri vatansever'inkini öneririm. (nede olsa hocam:)) kitabı iyidir)
öle internetten hazır bile bulabilirsin hocaların çok verdiği bi ödevdir.

öle internetten hazır bile bulabilirsin hocaların çok verdiği bi ödevdir.
RLc simülasyonu
ben delphi de daha yeniyim bana rlc simülasyonunda r değeri c değeri ve l değeri girilip gerilim,akım,kapasite eğrileri gerekiyor bana yardımcı olurmusunuz? ben delphi 8.0 kullanıyorum çok ağır geldi 8.0 hakkında bir kitap yok kullanamadım yardımcı olursanız sevinirim