String Grid'in bir sutununu checkbox olarak kullanmak istiyorum. İnternette aradım bir örnek buldum ama line ile çizgi çizerek check box yapmaya çalışıyor. Haliyle pek güzel gözükmüyor. Devexpress'deki gibi yapabilir miyim?
Teşekkürler.
String Grid ve check box
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pasa_yasar
- Üye
Kod: Tümünü seç
Procedure TForm1.Create(Sender:TObject);
begin
dbcombobox1.visible:=False;
end;
Procedure TForm1.DBGrid1DrawDataCell(Sender:Tobject; const Rect:Trect; Field:TField; State:TgridDrawState);
Begin
if (gdfocused in state ) then
begin
if (field.fieldname=Dbcombobox1.datafield) then
begin
dbcombobox1.left:=rect.left + dbgrid1.left;
dbcombobox1.top:=rect.top + dbgrid1.top;
dbcombobox1.width:=rect.right - rect.right;
dbcombobox1.visible:=true;
end;
end;
end;
Grid üzerinde combobox istediğin alanlarda görülür ve işlem yaptıktan sonra girdiğin bilgiyi gerekli alana gönderir. daha sonra ise gizlenir.
- pasa_yasar
- Üye
Selam,
pasa_yazar'ın verdiği kodu checkbox'la değiştirirsen yeterli olacaktır. Focus olmayan hücreler içinse, bence resim çizdir. Yani Check Box'ın işaretli ve işaretsiz resimlerini al, bunları programa resource olarak ekle ve verinin durumuna göre işaretli ya da işaretsiz resmi hücre çizilirken CustomDraw ile çizdir. Böylece scroll'lar problem yaratmaz, hem de gereksiz sistem kaynağı harcamazsın. Hücrelerin customdraw eventi ile ilgili forumda yeterince örnek kod var, küçük bir arama ile kolayca yapabilirsin.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
pasa_yazar'ın verdiği kodu checkbox'la değiştirirsen yeterli olacaktır. Focus olmayan hücreler içinse, bence resim çizdir. Yani Check Box'ın işaretli ve işaretsiz resimlerini al, bunları programa resource olarak ekle ve verinin durumuna göre işaretli ya da işaretsiz resmi hücre çizilirken CustomDraw ile çizdir. Böylece scroll'lar problem yaratmaz, hem de gereksiz sistem kaynağı harcamazsın. Hücrelerin customdraw eventi ile ilgili forumda yeterince örnek kod var, küçük bir arama ile kolayca yapabilirsin.
Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç