Thread kullanımı ??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
omeraktas
Üye
İletişim:

Thread kullanımı ??

Mesaj gönderen omeraktas »

arkadaslar merhaba. Thread ile ilgili örnekleri inceledim. benim istediğim iş için sanırım çok uygun. bir projem var. program açıkken ekranın sağ tarafında bir liste var bu liste veritabanından query ile bilgi getiriyo. bunu her 5 saniyede yeniliyo. kayıt sayısı arttıkça programda takılmalar olmaya başladı. bunu Thread kullanarak yapsam çözüm olur mu ??yenilememin sebebi ise diğer makinelerden girilen verileri ekranda görmek.. teşekkürler..
__Digi_ManiaC__
dERuNi
Üye

Mesaj gönderen dERuNi »

TTimer kullanman daha uygun olur. Thread tecrübelerimden hatırladığım kadarıyla VCL Bileşenleriyle ilgili işlemlerde yine takılma söz konusu olacaktır. Hayalindeki çözümü sunmayacağını düşünüyorum Thread'in.
Eğer ukalalık olarak sayılmazsa; takılmayı önlemek için bütün kayıtları getirmek yerine kayıt kümesini sınırlayabilirsin. Bir listeden bahsediyorsun ekranın sağ tarafındaki; sorguda listede görünecek kadar veriyi(sütun+satır) getir (kullandığın veritabıba bağlı olarak top yada limit). Sunucu/istemci mimarinin sihri bunda zaten. ;)
İyi Çalışmalar.
omeraktas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen omeraktas »

sagol hocam. zaten ttimer kullandım gerekli kayıtları süzüp getiriyorum. aslında öğrenmek istediğim Thread ın kullanım alanlarını öğrenmekti. program arkada kur güncellerken yine bağlantıyı yapmayı denerken takılı kalıyodu thread kullandım kur güncelleme için. takılma yok artık. diğer işlem içinde olur mu diye merak etmiştim. teşekkürler
__Digi_ManiaC__
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Mrb; delphinin VCL bileşenlerine THRead üzeinden ulaşamazsın. Özellikle de sistem yoğunken. Bunun değişik yolları da mevcut (API fonksiyonlarıyla) ama kanallar (THRead) üzerinden VCL kullanmak çok gerekli değilse en son tercihin olmalı. Kolay gele.
Şaban Şahin AKMAN