QuantumGrid Neden Çok Yavaş ?

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

QuantumGrid Neden Çok Yavaş ?

Mesaj gönderen hi_selamlar »

S.A. Arkadaşlar...

QuntumGird ile bir test yaptım. 16.000 kayıtlı bir paradox.db den veri alıyorum. program açılırken vt. yi açmıyorum. daha sonra aç dediğimde
veriler baya uzun bekliyor ve vt. açılıyor. yani çok ağır.

normal grid ile verileri çektiğimde ise veriler saniyesinde geliyor. cxgrid çok yavaş kalıyor.

şimdi bi proje hazırlıyorum. FireBird ile . uzak vt. ye bağlanacak. bu işlem çok ağır olduğundan (stok kayıtları bir hayli var.) bana önereceğiniz bir yöntem varmı. cxgrid çok hoşuma gidiyor. görsel olduğundan kullanışlı. sıralaması ve daha bir çok özelliği mevcut.

veya başka bir grid olabilir. ama hem görsel hemde hızlı olmalı. :)

lütfen bu konu hakkında bilgilerinizi, görüşlerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

S.A.
Herkes cahildir, bazi konularda.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

a.s.

16 bin kayıtlı tablodan kaç kayıt çekiyorsunuz? Eğer 16 binse gayet normal yavaş olması.

Normalde bir kullanıcının 16bin kayıtla ekranda çalışması pek olası değil. Ne işlem yapıyorsunuz? Çalışma tarzını değiştrebilirsiniz.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

S.A.

belki haklısın ama.

kullanıcı 16.000 kayıt içerisinden aradığını bulmak zorunda. onun için belki şöyle bir yol izlenir.

kullanıcıya sorarsın ne arayacak. sonra SQL ile o kayıtlara yakın olanı getirirsin. ok belki bir nebzede olsa çözüm olabilir.

fakat kullanıcı o anda başka bir kayıt arayacak. tekrar filtreleme yapılacak. tekrar sonuçlar SQL ile geri çekilecek. biraz uğraştırıcı. :(

yani kayıtlar ekrana gelsin find veya findnearest ile anınd kayıtlar bulunsun.

aslında benim sorum cxGrid (QuantunGird) ile ilgili.

normal cxgrid ile kayıtlar bir hayli uğraştırıyor. ekrana gelmesi...

fakat normal grid ile (delphi standart) kayıtlar (16.000 kayıt) sn yesinde ekrana geliyor.

benim anlam veremediğim nokta ise bu. :?:

neden bu kadar ağır. aşırı ağır.. :(

Teşekkürler.

S.A.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
arkadaşım yanıldığın nokta normal grid 16.000 kaydı sn de getirmiyor.
normal grid ekranda gördüğün kadar kaydı getiriyor. Ekranda kaç kayıt görünüyorsa o kadar kaydı okuyor. gridde iken bi ctrl+end yap bakalım kaç saniyede getiriyor.
+
cxgrid vt deki tüm kayıtları hafızaya atıyor arama sort vs işlemleri hafızada yapıyor. (benim bildiğim bu şekilde yanılıyorsam düzeltin.) o yüzden açılışta bekliyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye

aslangeri yazdı:s.a.
arkadaşım yanıldığın nokta normal grid 16.000 kaydı sn de getirmiyor.
normal grid ekranda gördüğün kadar kaydı getiriyor. Ekranda kaç kayıt görünüyorsa o kadar kaydı okuyor. gridde iken bi ctrl+end yap bakalım kaç saniyede getiriyor.
+
cxgrid vt deki tüm kayıtları hafızaya atıyor arama sort vs işlemleri hafızada yapıyor. (benim bildiğim bu şekilde yanılıyorsam düzeltin.) o yüzden açılışta bekliyor.
kolay gelsin.
S.A.

normal grid de ctrl+end yapsan bile kayıtlar yine aynı şekilde son sürat geliyor.

benimde bildiğim kadarı ile cxgrid direk sort işlemini yapmıyor. taki cxgird sort una basmadığın takdirde..

ne olursa olsun cxgrid çok ağır bana göre.

benim sizlerin tecrübelerinden faydalanmak istediğimdir. siz bu tarz uygulamada nasıl bir yöntem izliyorsunuz. veya nasıl-ne tarz component kullanıyorsunuz. :?:

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

S.A.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Öncelikle hiç bir zaman 16.000 kayıt çekmiyorum. 16.000 kayıt içerisinde ne arıyorsun bilmiyorum. Tahminen bir fatura, yada stok hareketi olabilir. Bu durumda kullanıcıdan öncelikle:
tarih aralığı
yada ürün adı
gibi değerler girmesini istemelisin. Programın çok kullanıcılı olduğunda normal grid'de işini görmeyecek çünkü veriler inteternet üzerinden yavaş gelecek.
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

cxGrid'in bu kadar yavaş veri getirmesi normal, çünkü gruplama, filtreleme ve sıralama için bütün verileri kendi data controller'ına alması gerekiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam GridMode diye bir özelliği var, bunu true yapacak olursan cxGrid de çok hızlı getirir verileri, ama diğer grid bileşenlerinden en büyük farkı olan gruplama, sıralama gibi özellikleri kullanamazsın. (Ya da problemli çalışırlar, tam hatırlamıyorum)

Kolay gelsin,
Bahadır Alkaç
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

QuantumGrid şu ana kadar gördüğüm ve tanıştığım en gelişmiş component.

Bir yazılımcı için bulunmaz bir nimet.

16.000 kayıt QuantumGrid için 1 saniye demektir. Ya senin bilgisayar çok eski veyahut başka bir problem var. Örneğin tabloda lookup alanlar falan kullanıyorsundur.

QuantumGrid tabloyu baştan sona okur ve hafızaya alır. Bu da dediğim gibi 16.000 kayıt için 1 saniyenin çok altındadır.

Daha detaylı bilgi verirsen problemini çözmek kolay olacaktır. Yoksa problem QuantumGrid'de değil.

İyi çalışmalar.
ikut

Mesaj gönderen ikut »

Hakan Can yazdı:QuantumGrid şu ana kadar gördüğüm ve tanıştığım en gelişmiş component.

16.000 kayıt QuantumGrid için 1 saniye demektir. Ya senin bilgisayar çok eski veyahut başka bir problem var. Örneğin tabloda lookup alanlar falan kullanıyorsundur.

QuantumGrid tabloyu baştan sona okur ve hafızaya alır. Bu da dediğim gibi 16.000 kayıt için 1 saniyenin çok altındadır.

Daha detaylı bilgi verirsen problemini çözmek kolay olacaktır. Yoksa problem QuantumGrid'de değil.

İyi çalışmalar.
Merhaba

QG nin yavaşlığından bende muzdaribim. Tabiki kendi içinde sıralama gruplama harika ama ben LOGO tarzı arabirim yapıyorum. bir liste formunda seçilen kayıt siliniyor ekleniyor yada değiştiriliyor. Buda malaesef QG nin ruhuna ters. ve yerine göre 16000 değil çok daha fazla kayıt olabilir. Allah bilir ya CS yazılım için daha çok çalışmamız gerek. Bu belli.

Sizin bu anlamda önerileriniz nelerdir ?
Hakan Can
Üye

ikut yazdı:
Hakan Can yazdı:QuantumGrid şu ana kadar gördüğüm ve tanıştığım en gelişmiş component.

İyi çalışmalar.
Merhaba

QG nin yavaşlığından bende muzdaribim. Tabiki kendi içinde sıralama gruplama harika ama ben LOGO tarzı arabirim yapıyorum. bir liste formunda seçilen kayıt siliniyor ekleniyor yada değiştiriliyor. Buda malaesef QG nin ruhuna ters. ve yerine göre 16000 değil çok daha fazla kayıt olabilir. Allah bilir ya CS yazılım için daha çok çalışmamız gerek. Bu belli.

Sizin bu anlamda önerileriniz nelerdir ?
QuantumGrid'in birçok metodları var. Örneğin BeginUpdate, EndUpdate. Bunları gereken yerlerde kullanmak lazım.

Hızla ilgili ben karşılaştığım hemen bütün sorunları benzer tekniklerle ortadan kaldırdım.

Ancak tutup 100 binlerce kayıtla işlem yapmak zaten normal şartlarda sorun (Remote Database'ler için). Gerçi ben yine de QuantumGrid'i tavsiye ederim.

Özelliklerini ve güzelliklerini gördükçe hak vereceksinizdir.

Özel hız sorunlarını belirtirseniz çözüm konusunda forumda yardımcı olunacaktır. Zaten bir çok konu geçmişte konuşuldu.

İyi çalışmalar.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

Hakancan sende kayıtların hızlı gelmesinin sebebi gridmode true olduğundan dolayı bence. eğer gridmode false ve hızlı geliyorsa kullandığın yöntemi bizle paylaşırsan memnun oluruz. yeni bir konu açsam mı diye düşündüm ama buraya yazmak daha uygun sanırım. gridmode u true yapınca bütün kayıtlar gelmediği için filtreleme yapılabilmesi için autodatasetfilter i true yapmak gerekiyor. ama sıralama yapmıyor ve toplamarı hesaplamıyor. sıralama yapmak için ve altta summaryleri hesaplatmak için bir çözüm yokmu cxgridde?
Hakan Can
Üye

yazicih yazdı:Hakancan sende kayıtların hızlı gelmesinin sebebi gridmode true olduğundan dolayı bence. eğer gridmode false ve hızlı geliyorsa kullandığın yöntemi bizle paylaşırsan memnun oluruz. yeni bir konu açsam mı diye düşündüm ama buraya yazmak daha uygun sanırım. gridmode u true yapınca bütün kayıtlar gelmediği için filtreleme yapılabilmesi için autodatasetfilter i true yapmak gerekiyor. ama sıralama yapmıyor ve toplamarı hesaplamıyor. sıralama yapmak için ve altta summaryleri hesaplatmak için bir çözüm yokmu cxgridde?
GridMode = FALSE bende.

Hızla ilgili de sorun yok. Ama çok fazla kayıt getirmiyorum. Eğer gelirse de kayıt değiştirme veya ilavesi haliyle yavaş oluyor ama bu da zaten bahsedildi ki yanlış bir dizayn demek.

Bunun dışında başka ise sorun belirtirsen belki yardımcı oluruz.

İyi çalışmalar.
yazicih
Üye

Mesaj gönderen yazicih »

benim demek istediğim 16000 kayıt hızlı bir şekilde gelmesi için gridmode true olması lazım. dizayn konusuna gelince hareket listeniz olsa ilk açılışta bütün kayıtları getirmiyorsunuz listeyi direkt koşula göre sorgulama mı yapıyorsunuz. ayrıca gridmode true olunca sıralama ve altta toplam gösterme işlemini nasıl yapabiliriz.
Hakan Can
Üye

yazicih yazdı:benim demek istediğim 16000 kayıt hızlı bir şekilde gelmesi için gridmode true olması lazım. dizayn konusuna gelince hareket listeniz olsa ilk açılışta bütün kayıtları getirmiyorsunuz listeyi direkt koşula göre sorgulama mı yapıyorsunuz. ayrıca gridmode true olunca sıralama ve altta toplam gösterme işlemini nasıl yapabiliriz.

dbExpress componentlerini kullanıyorum.

DataSet olarak da TSimpleDataSet'i kullanıyorum.

Çoğunlukla koşula göre açıyorum tabloları.

Hareket tablolarını Master/Detail yapıda açtığınızda ve Detaili de Parametreli falan tanımladığınızda sadece ilgili kayıtlar gelecektir ve ancak bu şekilde hızlı olacaktır. Yoksa milyonlarca hareket kaydını zaten ancak paradox tabloları falan için normal DBGridde açıp sorunsuz görebilirsiniz.

GridMode'u TRUE olarak kullanmadığım için soruların cevabını bilmiyorum.