mrb
Bir program için Firebird kullanacaktım ancak ADO driver bulamayınca MSDE ile devam etmeyi düşündüm. MSDE yi kurdum ancak EMS MSsql manager DBNETlib serever yok veya erişim engellendi diyor. Ancak tuhaf olan şu bir italyanın yazdığı MSDE manager var DBAMNG diye SQL DMO üzerinden çalışıyor. O programla trusted NT connection üzerinden bağlanıyorum.
Anladığım DLL eksik ama ney apmalıyım varmı bu hatayı alan ve çözen ?
FB için Ado driver varmı bildiğiniz ücretsiz. Asıl şeyim şu; ADO üzerinden generic olan çalışan iki formum var ve bunlar bana hız kazandırıyor kod yazarken aynısını FB içinde kullanmak istiyorum ama ADO driver yok.
MSDE yönetmek için
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- sabanakman
- Kıdemli Üye
MSDE kurulumu aşamasında SQL Mode ile kurulmalıydı. Sende Windows NT Tümleşik Güvenliği Kullanarak bağlanırsan bir sorun çıkmaz ama Belirli Bir Kullanıcı ile bağlanırsan SQL Mode ile kurulmadığı için hata verecektir. Bunun ayarı MSDE yüklü iken nasıl yapılıyor bilmiyorum ama MSDE yi kaldırıp aşağıdaki gibi bir Setup.ini dosyasını SQL Server'ın Setup.exe dosyasının yanına kopyalayıp SQL Serveri bu ini ile kurarsan sorun hallolur inşallah.
Setup.ini dosyası. Eğer M$ Enterprise Manager kullanıyorsan bunun ayarı ordan da yapılabiliryor.
sol taraftaki ağaç yapısında
ConsoleRoot
-Microsoft SQL Servers
--SQL Server Group
---(local)(Windows NT)
düğümü seçilip ve sağ tıklanarak Özellikler tıklandıktan sonra, gelen pencerede Security sayfasında SQL Server and Windows seçeneği işaretlenerek değişiklik uygulanır.
Setup.ini dosyası
Kod: Tümünü seç
[Options]
BLANKSAPWD=1
DisableNetworkProtocols=0
SecurityMode=SQL
ConsoleRoot
-Microsoft SQL Servers
--SQL Server Group
---(local)(Windows NT)
düğümü seçilip ve sağ tıklanarak Özellikler tıklandıktan sonra, gelen pencerede Security sayfasında SQL Server and Windows seçeneği işaretlenerek değişiklik uygulanır.
Şaban Şahin AKMAN
Sapwd ile kurdum ancak disable network protocols yapmadım. halbuki setup notlarımdada vardı.sabanakman yazdı:MSDE kurulumu aşamasında SQL Mode ile kurulmalıydı. Sende Windows NT Tümleşik Güvenliği Kullanarak bağlanırsan bir sorun çıkmaz ama Belirli Bir Kullanıcı ile bağlanırsan SQL Mode ile kurulmadığı için hata verecektir. Bunun ayarı MSDE yüklü iken nasıl yapılıyor bilmiyorum ama MSDE yi kaldırıp aşağıdaki gibi bir Setup.ini dosyasını SQL Server'ın Setup.exe dosyasının yanına kopyalayıp SQL Serveri bu ini ile kurarsan sorun hallolur inşallah.
Setup.ini dosyası. Eğer M$ Enterprise Manager kullanıyorsan bunun ayarı ordan da yapılabiliryor.Kod: Tümünü seç
[Options] BLANKSAPWD=1 DisableNetworkProtocols=0 SecurityMode=SQL
ConsoleRoot
-Microsoft SQL Servers
--SQL Server Group
---(local)(Windows NT)
sağolun yardım için. yani bununla dll filan gerekmeyecek değilmi.
- sabanakman
- Kıdemli Üye