MS Sql de ALTER TABLE ile açtığım bir kolonu istediğim yerde açabilirmiyim. Interbase de POSITION ile istediğim yere taşıyabiliyorum.
SQL de bulamadım.
Selamlar,
MSSQL de yeni açılan kolonun yerini değiştirme.
MSSQL de yeni açılan kolonun yerini değiştirme.
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."
Selamlar,
MS-SQL Server'da bahsettiğiniz özellik yok (Enterprise Manager'den Trace Ederek bunları söylüyorum.)
Enterprise Manager'de tutp kolonun yerini sürükle bırak şeklinde değiştirebiliyorum dediğinizi duyar gibiyim
Ancak kolonun yerini değiştirmeyi EntMan. şu şekilde yapıyor.
Yeni değişikliklerle bir Adet Tmp_Table yapıyor ve bilgileri buraya taşıyor daha sonra sizin eski table'ınızı siliyor ve yeni Tmp_table'ı Rename ediyor
Tabi siz bir Diagram (foreign Key veya constraint'ler tanımlamışsanız bu işlemleri tek tek inceleyip aktarmayı bu şekilde yapıyor
Yani pozisyon diye bir şey yok, Re-Create var
Tabi yeni yapı bizim verdiğiniz dizilimde gerçekleştiği için kolonun yerini değitirdik sanıyoruz
Bahsettiğim gibi Microsoft Bu şekilde yapıyor ve bunları bende onun yaptıklarını Trace ederek söylüyorum.
Kolay Gelsin.
MS-SQL Server'da bahsettiğiniz özellik yok (Enterprise Manager'den Trace Ederek bunları söylüyorum.)
Enterprise Manager'de tutp kolonun yerini sürükle bırak şeklinde değiştirebiliyorum dediğinizi duyar gibiyim

Ancak kolonun yerini değiştirmeyi EntMan. şu şekilde yapıyor.
Yeni değişikliklerle bir Adet Tmp_Table yapıyor ve bilgileri buraya taşıyor daha sonra sizin eski table'ınızı siliyor ve yeni Tmp_table'ı Rename ediyor
Tabi siz bir Diagram (foreign Key veya constraint'ler tanımlamışsanız bu işlemleri tek tek inceleyip aktarmayı bu şekilde yapıyor

Yani pozisyon diye bir şey yok, Re-Create var

Bahsettiğim gibi Microsoft Bu şekilde yapıyor ve bunları bende onun yaptıklarını Trace ederek söylüyorum.
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/