HDD Fabrika sno ile ilgili

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
name
Kıdemli Üye

HDD Fabrika sno ile ilgili

Mesaj gönderen name »

Herkese iyi çalışmalar.

HDD Fabrika sno alma ile ilgili bir problemim var yardımcı olacak yada bilgi paylaşacak arkadaşlara teşekkürler.

Problemim, seri numara bazı bilgisayarlarda hiç bir şekilde oluşmuyor, bazı bilgisayarlardada bazen oluşuyor bazen oluşmuyor. Programımın kayıt kısmında bu seri no'yuda kullandığım için bağağı bir sıkıntı yaşadım. Aşağıda bazı bilgiler verdim. Yardımcı olabilir.

- Bilgisayarların hepsinde Win98 yüklü
- "smartvsd.vxd" sanal aygıt sürücüsü dosyasını "system\iosubsys" dizinine kopyaladım ve bilgisayarı yeniden başlattım.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

hiç ortak yan belirleyebildin mi? Mesela hepsinde SATA disk vardı veya hepsinde Maxtor vardı vs. gibi.

Kolay gelsin.
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Malesef mustafa bey. Çok fazla müşteri olduğundan şu ana kadar böyle bir şansım olmadı. Ama bana yakın olan bazı müşterilere gidip bazı incelemeler yapacağım.

Bu konuda başka görüşleri olan var ise paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

peki gardaş
seri numara alırken nereye bakıyorsun sadece primary master 'a mı
ben primary master
primary slave
secondery master
secondery slave

olarak hepsine bakıyorum ve şu ana kadar da hiçbir sorun yaşamadım seri numarası almakta
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

HDD'nin primary yada secondery olmasına bakmıyorum. Ve böyle bir önceliğide kontrol etmeme gerek yok. Çünkü HDD serial function'u default olarak, önceliği olan hdd'nin serialini getiriyor. Diğer hdd'lerin seriallerini alma ihtiyacı neden duyayım :?: Daha doğrusu bir hdd'nin serial'ini almak bana yetiyor.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Örnek olarak yazıyorum... Gerçi kodda değişiklik yaptığını sanmıyorum ama...

Kod: Tümünü seç

hDevice := CreateFile( '\\.\SMARTVSD', 0, 0, nil, CREATE_NEW, 0, 0 );
- Şeklinde create edilen device ile işlem yaptığına emin misin ?

- Çünkü

Kod: Tümünü seç

hDevice := CreateFile( '\\.\PhysicalDrive0', GENERIC_READ or GENERIC_WRITE,
        FILE_SHARE_READ or FILE_SHARE_WRITE, nil, OPEN_EXISTING, 0, 0 );
şeklinde bir tanımın varsa bu Win2K vs. için yapılan tanımlamadır ... Kontrol ettiğin tüm makinaların Win98 olup olmadığını bildirirsen daha faydalı olacaktır...
Resim
Resim ....Resim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

Evet kodda bir değişiklik yapmadım Muharrem bey. Bilgisayarların hepsinde win98 yüklü.

MicroChip'in mesajından sonra hdd öncelik sırasına kafam takıldı ve bazı denemeler yaptım. Haklıy mışsın MicroChip, sanırım bende primary, secondery önceliğini win9x sistemlerde gözönüne almam gerekecek. win9x sistemlerde diyorum çünkü nt tabanlı sistemlerde boot hangi diskten yapılıyorsa sıralamada ilk sırada yeralıyor ve buda yeterli oluyor. Ama win9x'lerde, sistem hangi hdd'den boot oluyorsa onun index'ini bulup GetIdeSerialNumber function'una göndermek yada MicroChip'inde dediği gibi bütün hdd'lerin sno'larını almak gerekiyor.

Ben sistem hangi hdd'den açılıyor ise onun index'ini GetIdeSerialNumber function'una göndermek (bDriveNumber değerini) istiyorum. Peki boot edilen hdd'nin index'ini nasıl bulabilirim.

İyi akşamlar.