Herkese iyi çalışmalar.
HDD Fabrika sno alma ile ilgili bir problemim var yardımcı olacak yada bilgi paylaşacak arkadaşlara teşekkürler.
Problemim, seri numara bazı bilgisayarlarda hiç bir şekilde oluşmuyor, bazı bilgisayarlardada bazen oluşuyor bazen oluşmuyor. Programımın kayıt kısmında bu seri no'yuda kullandığım için bağağı bir sıkıntı yaşadım. Aşağıda bazı bilgiler verdim. Yardımcı olabilir.
- Bilgisayarların hepsinde Win98 yüklü
- "smartvsd.vxd" sanal aygıt sürücüsü dosyasını "system\iosubsys" dizinine kopyaladım ve bilgisayarı yeniden başlattım.
HDD Fabrika sno ile ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
HDD'nin primary yada secondery olmasına bakmıyorum. Ve böyle bir önceliğide kontrol etmeme gerek yok. Çünkü HDD serial function'u default olarak, önceliği olan hdd'nin serialini getiriyor. Diğer hdd'lerin seriallerini alma ihtiyacı neden duyayım
Daha doğrusu bir hdd'nin serial'ini almak bana yetiyor.

Örnek olarak yazıyorum... Gerçi kodda değişiklik yaptığını sanmıyorum ama...
- Şeklinde create edilen device ile işlem yaptığına emin misin ?
- Çünkü
şeklinde bir tanımın varsa bu Win2K vs. için yapılan tanımlamadır ... Kontrol ettiğin tüm makinaların Win98 olup olmadığını bildirirsen daha faydalı olacaktır...
Kod: Tümünü seç
hDevice := CreateFile( '\\.\SMARTVSD', 0, 0, nil, CREATE_NEW, 0, 0 );
- Çünkü
Kod: Tümünü seç
hDevice := CreateFile( '\\.\PhysicalDrive0', GENERIC_READ or GENERIC_WRITE,
FILE_SHARE_READ or FILE_SHARE_WRITE, nil, OPEN_EXISTING, 0, 0 );
Evet kodda bir değişiklik yapmadım Muharrem bey. Bilgisayarların hepsinde win98 yüklü.
MicroChip'in mesajından sonra hdd öncelik sırasına kafam takıldı ve bazı denemeler yaptım. Haklıy mışsın MicroChip, sanırım bende primary, secondery önceliğini win9x sistemlerde gözönüne almam gerekecek. win9x sistemlerde diyorum çünkü nt tabanlı sistemlerde boot hangi diskten yapılıyorsa sıralamada ilk sırada yeralıyor ve buda yeterli oluyor. Ama win9x'lerde, sistem hangi hdd'den boot oluyorsa onun index'ini bulup GetIdeSerialNumber function'una göndermek yada MicroChip'inde dediği gibi bütün hdd'lerin sno'larını almak gerekiyor.
Ben sistem hangi hdd'den açılıyor ise onun index'ini GetIdeSerialNumber function'una göndermek (bDriveNumber değerini) istiyorum. Peki boot edilen hdd'nin index'ini nasıl bulabilirim.
İyi akşamlar.
MicroChip'in mesajından sonra hdd öncelik sırasına kafam takıldı ve bazı denemeler yaptım. Haklıy mışsın MicroChip, sanırım bende primary, secondery önceliğini win9x sistemlerde gözönüne almam gerekecek. win9x sistemlerde diyorum çünkü nt tabanlı sistemlerde boot hangi diskten yapılıyorsa sıralamada ilk sırada yeralıyor ve buda yeterli oluyor. Ama win9x'lerde, sistem hangi hdd'den boot oluyorsa onun index'ini bulup GetIdeSerialNumber function'una göndermek yada MicroChip'inde dediği gibi bütün hdd'lerin sno'larını almak gerekiyor.
Ben sistem hangi hdd'den açılıyor ise onun index'ini GetIdeSerialNumber function'una göndermek (bDriveNumber değerini) istiyorum. Peki boot edilen hdd'nin index'ini nasıl bulabilirim.
İyi akşamlar.