Delphi 6 Başlangıç

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
gokhan133
Üye
İletişim:

Delphi 6 Başlangıç

Mesaj gönderen gokhan133 »

Arkadaşlar öncelikle böyle bir konu açtığım için kusura bakmayın yeni üyeyim ama ben bu programlama işine tamamen girmek istiyorum ve kendimi geliştirmek istiyorum. Şuan elimde borland delphi 6 enterprise edition var. Acaba bu başlangıç için uygun mu? Çoğu kişi genelde delphi ile pascalı önerdi ama ben delphide karar kıldım. Bu yüzden de öğrenmek için çeşitli kaynaklara ihtiyacım var. Bana önerebileceğiniz kitaplar veya offline dökümanlar var mı?
Başlangıç için neler yapmam gerekiyor, bilgilendirirseniz sevinirim. Programlama öğrenmem için zaten geç kalmışta değilim, artık tamamen girmek istiyorum bu işe...
Saygılar...
abdulkadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen abdulkadir »

Merhaba Aramıza hosgeldin
delphiyi seveceksin

Kaynak için ben kendime delphi7 kitabı aldım ama eh diyorum
Bir cok kişiden duydum Marco Cantu nun yazdıgı Delphi5 adlı kitap cok ,iyiymiş tavsiye edilir

Sevgiler basarılar
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

aramıza hoşgeldin :)

öncelikle Pascal'ı öğrenmeden direk Delphi öğrenebilirsin. Önce Pascal öğreniyim, sonra Delphi'ye geçerime gerek yok.

Bence de kitapla başlaman iyi olur. Daha önce birkaç şey yazmıştım bu konuda : http://www.delphiturkiye.com/programci.htm

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

selamlar kitablarla ilgili birkaç şey önerebilirm. eğer yeni başladıysanız mantığı kapmak için iyi bir başlangıç olabileck ihsan karagülle ve zeydin pala'nın Delphi6 kıtabı var. biraz ders kitabı mantığıyla hazırlanmış, detaylara girmeden başlangıç seviyesini bikaç haftada bu kitapla atlatabilirsiniz..
biraz pişince sanırım benim en çok hoşuma giden ve şu an yanımda duran Charlie Calvert 'in Delphi 4 Unleashed kitabı.. tek kelimeyle mükemmel..

birde netten satılan (daha önce ismi biryerlerde geçmişti) tansu türkoğlunun delphi programcılığı ve SQL isimli bir kitabı var.. kitab http://www.delphikitabi.com da satılıyor..

ama önünüzde net varsa boşverin kitabı :lol: