Delphi 6 enterpirise ' de çok kullanıcılı programlar

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
palandoken
Üye

Delphi 6 enterpirise ' de çok kullanıcılı programlar

Mesaj gönderen palandoken »

Ben Delphi 6 Enterprise kullanıyorum.Bununla çok kullanıcılı programlar yazabilirmiyim.

Mesela bir kurumda 3 tane bilgisayar var.Bunlar ağla birbirine bağlı.Benim yazdığım program sadece 1 nolu bilgisayara kuruluyor.2 ve 3 nolu bilgisayarlar ağ yolu ile bu programı 1 nolu bilgisayardan çalıştırıp kullanabilir mi?

paradoxu kullanıyorum.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

evet
palandoken
Üye

iqprog yazdı:evet
link çalışmıyor.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
Kullanıcı avatarı
macsonfor
Üye

Mesaj gönderen macsonfor »

Link yokki çalışsın güzel kardeşim...

Değil ki Delphi 6 ile, Delphi 1 ile de yazabilirsin lakin biraz client-server yapısı hakkında bilgi edin bence.
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

2 ve 3 e bde kuracaksın ya da exenin yanına bde dizinin altındaki dosyaları kopyalayacaksın.
programdaki session nesnesinin privatedir özelliğini c:\temp gibi bir path vereceksin her bilgisayarda bu c:\temp dizinin olacak. eğer her bilgisayara bde kurduysan bdeadmin progundan system sekmesinden localshare'ı true yapacaksın tabi 1'de de aynı şeyi yapacaksın.
tabi 1deki dizine tam paylaşım vereceksin 2ve 3 buna mesela p: diye bağlansın. program 2ve3de çalışıyorsa sessionun netfiledir=p:\program\veri diye bir dizin olmalı.

bu konu uzar gider baba, senin neyi bilip bilmediğini bilmiyoz ki. sen çalış takılınca sor. uykumu getirdin şimdi.
palandoken
Üye

iqprog bunları deniyicem.Şimdilik iyi uykular.Galiba benden size rahat yok.Sizlerde olmasanız...
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

merhaba.
arkadaşım bana kızma ama, ağ ortamında veritabanlı bir program çalşıtracaksan paradox'tan vazgeç. bu iş firebird ile çok basit. forumda bilgilerde var firebird ile ağ ortamı için. paradox uğraştırır seni. ben bile profosyonel olmadığım halde çok kullanıcılı programlar yazdım firebird veritabanı ile.