Hazırlamış olduğum bir programa web üzerinden erişilmesi istenilmesi ve çok kullanıcılı server programı talep edilmesi sebeplerle SQL veri tabanı kullanmam gerekti. Ancak daha önce sql hiç kullanmadım ve kısacası sql lin acemisiyim. programın veri tabanını sql de hazırladım ve delphi tarafında ado ile bağlantıyı sağladım. buraya kadar herşey normal. benim yapmak isteyipte işin içinden çıkamadığım olay şu bir login ekranı yaptım kullanıcı ve şifre ve server adının girilmesi için bir edit attım. tanımladım clientlerden servere erişmek için bu edit içerisine server ismini yazarak servera bağlanmak istiyorum. Server bağlantısını nasıl yapacağımı bilmiyorum. çünkü daha önce hiç server bağlantısı yapmadım. bağlantı için ado mu kullanacağım yada ado nun hangi connectionunu kullanacağım. edit ile server bağlantısını nasıl ilişkilendireceğim. yani client server ilişkisini nasıl yapacağım

formda araştırma yaptım ancak istediğim şekilde sonuç bulamadım. Cevabınızı detaylı olarak ve hangi connectionu kullanmam gerektiğini belirterek yazarsanız sevinirim. şimdiden çok teşekkür ederim.
NOT: web tarafını asp de hazırlayacağım. benim için sorun olan veri tabanı programı bölümü