MidiForm

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
orhanto
Üye

MidiForm

Mesaj gönderen orhanto »

Merhaba;
Hazılrmakta olduğum projede soyle bir İşlem yapacağım önerinizi almak istiyorum.(Delphiye Hakim Değilim.)

Ana Form da tüketici listesi seçilecek ve bir tetikleme ile o tüketiciye ait bilgilerin geleceği bir form açılacak ve bu formda tüketiciye ait her türlü işlemin yapılabileceği pagecontroller olacak.(Hesap,Adres,sipariş V.s.) Database işlemleri için bir Data Modulu kullanılacak.

Burda bu işlemi 2 şekilde yapabileceğimi düşünüyorum.

1.Tüketiciye Ait Formu Show Modal Açabilirim.Burda sıkıntım yok Sadece endişem o an için sadece bir tüketici kayıtları ile işlem yapabilrim.Burda sorunum yok.
2.Formu MID CHILD acabilirim. Bu durumda aynıanda birden çok Tüketicinin işlemlerini yapabilirim. (Acaba ? Emin değilim).Bu noktada öğrenmek istediklerim.

2 Farklı tüketiciye ait Mid Child Formu açtığımda aynı data modulunu kullandığım için farklı tüketici kayıtlarını nasıl gösterebilirim.Bunun için formda Tüketicinin id sini bir değişkene atamam ve form aktif hale geldiğinde queryleri bu değişkene bağlı getirmem çözüm olurmu.

1 ve 2 nolu Mid Child form create edildikten sonra 1 nolu formda işlemlerimi yaparken 2.forma geçtiğimde 2.formda hangi event olayı çalışır.

Veya Farklı bir Öneriniz Varmı..

İyi Çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Her ikisi de MDIChild olsun. Listeden tuketici sectiginizde tuketici detaylarını gosteren formu acin ve de ilgili tuketici kaydına konumlanın. Eger aynı anda mutlaka farklı ekranlarda farkli tuketicileri gosterebilmem sart demiyorsanız bu durumu unutun. Cunku zaten izah ettigim yontem ile bir baska tuketiceiye tiklanınca detayları gosteren form uzerinde bu sefer yeni bir tuketici kaydına konumlanılmıs olacaktır.

2. forma getiginizde sanırım OnActive eventi calisacaktir. Fakat bu durum icin bu evente ihtiyaciniz olmayacaktir. Eger su mantıkta bir kod yazarsanız...
listedeki cift klik olayina.... FRM_FIRMA isimli diger formu cagirma kodu olarak:

Kod: Tümünü seç

if (FRM_FIRMA=NIL) then
    FRM_FIRMA:=TFRM_FIRMA.Create(self);
  FRM_FIRMA.WindowState:=wsNormal;
  FRM_FIRMA.Show;//FRM_FIRMA formu tuketici kayıtlarının detayını gosteren formdur....
  Datamodule.TBL_TUKETICI.FindKey([Listedensecilentuketicino]); //Tuketici tablosunda arama yapiliyor. Tabi ustune cift tıklanan tuketici numarası aranıyor....
  //Tabi arama icin gerekli tabloyu acma isini yapmalısınız. Eger indeksi farkli bir index secili ise duzeltmelisiniz. Ya da dogrudan ilgili index secili olarak derlemelisiniz programı...
FRM_FIRMA nin da onclose olayina

Kod: Tümünü seç

FRM_FIRMA=NIL
En son fahrettin tarafından 20 Şub 2004 11:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bence türketici bilgilerini gireceği/değiştireceğin formu hazırla, tüketicinin numarası/adı v.b. neye göre ayırt ediyorsan onun için bir edit koy,yanına da bir buton yerleştir. Bu buton showmodal bir form açsın, bu form tüketicilerini seçtiğin bir rehber olacak. Grid kullanarak tüm tüketicileri listeletirsin bu formda. Kullanıcı istediği tüketiciyi seçince bu form kapanır, tüketicinin bilgileri değiştirebileceğin o ilk forma yansıtılır. Sen de burda yapacağın bütün işlemleri yaparsın (update,delete).

Umarım anlatabilmişimdir.. :)
Kullanıcı avatarı
orhanto
Üye

Mesaj gönderen orhanto »

Her iki yöntemide anladım.Her ikiside uygulanabilir.Ancak Ben aynı anda ayrı ekranlarda farklı tüketicilere ulaşmak istiyorum.1.ekranda işlem yaprken o işlem bitmeden 2 ekrana geçip o tüketici kayıtlarında da işlem yapabilmeliyim.

Bu mümkünmü.? Bu formları MIDChild kullanmak zorunda değilim Farklı Exe dosyası olarakta düşünenbiliriz.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Sanırım bu da mumkun olur. Yani tasarladıgınız tek bir formu farkli farkli isimler olarak create edip her birinde farkli kayıtlara konumlanmak... Ben denemedim ama biraz ugrasarak bunu yapabilirsiniz. Forumda benzer konu gecmisti sanıyorum. Hatırlayan biri link verebilirse oradan bakabilirsiniz....