merhaba arkadaşlar forumda aradım ama bulamadım eğer varsa şimdiden özür dilerim
soruma gelince; benim elimde dbbase vertabanı var ve ben veritabanıma girdiğim kayıtları dbgridde listeliyorum:fakat kullanıcının bu kayıtlarla oynamaması için dbgrid pasif olmalı ve ayrıca dbgridde bir kayıda tıklanınca o kayıtta düzeltme yapmak istiyorum bu nasıl olur acaba?
DBGrid HAKKINDA
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
DbGrid pasif olmalı derken direk gridde kayıt düzenleme ve ekleme işlemlerini yaptırmak istemediğinizi anlıyorum,
Bunun için grid in Options bölümünden , Editing özelliğini FALSE yaparsanız düzenleme,ekleme ve silmeyi devre dışı bırakmış olursunuz.
Diğer sorunuz için en basit çözüm şu olaiblir, DataControls tabında bulunan DBEdit, DBCombobox gibi DB control bileşenlerini DBGrid i bağladığınız dataSource ye bağlayarak tıkladığınız kayıt üzerinde değişiklik yapma işlemini halledebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
DbGrid pasif olmalı derken direk gridde kayıt düzenleme ve ekleme işlemlerini yaptırmak istemediğinizi anlıyorum,
Bunun için grid in Options bölümünden , Editing özelliğini FALSE yaparsanız düzenleme,ekleme ve silmeyi devre dışı bırakmış olursunuz.
Diğer sorunuz için en basit çözüm şu olaiblir, DataControls tabında bulunan DBEdit, DBCombobox gibi DB control bileşenlerini DBGrid i bağladığınız dataSource ye bağlayarak tıkladığınız kayıt üzerinde değişiklik yapma işlemini halledebilirsiniz.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr