ThumbView de Resim Gösterip,Listeleme..............

Yazdığınız makaleleri ve üyelerimizin işine yarayacağını düşündüğünüz kodlarınızı gönderebilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Ottoman

ThumbView de Resim Gösterip,Listeleme..............

Mesaj gönderen Ottoman »

Tabi önce Bize ThumbView Bileşeni Lazım,;"http://sourceforge.net/project/showfile ... annedersem Herkesin bildiği bu adresten ve Google'de Aratırsak bu bileşeni fazlasıyla Free olarak temin edebiliriz.Ben Jedi'ın JvThumbView'ini kullandım.
Forumlarda ThumbView'le ilgili bir Makale, Kullanımla ilgili bir kod veya yazıya rastlıyamadım,veya ben bulamadım.inşallah faydası olur.

İlk önce Form'mumuza Bir DirectoryListBox,DriveComboBox,Image,2 tane Label iki RadioButton bir GroupBox ve Bir ThumbView Koyuyoruz,Listelemeyi Başka araçlarlada yapabiliriz,altarnatif çok fakat ben daha esnek olan DirectoryListBox'la listeleyeceğim.
Önce DirectoryListBox ve DriveComboBox'u Birbirine bağlamak için ;Form'un OnCreate Olayına;
Aşağıdaki kodu atıyoruz.

Kod: Tümünü seç

DriveComboBox1.DirList:=DirectoryListBox1;
 DirectoryListBox1.DirLabel:=Label1;//Label Klasör Yolunu Gösterecek.
 DriveComboBox1.TextCase:=tcUpperCase;
Böylece Resimleri Listeleyeceğimiz Klasörlere kolayca ulaşacağız.
Formumuza yerleştirdiğimiz ThumbView'in Properties'te\ScrollMode ayarını "smVertical" olarak seçiyoruz,Listeleme Dikey oalacak,ThumbView'in "OnChange" olayına aşağıdaki Kod'u yazıyoruz;

var//Uses'e jpeg; ekleyiniz.
 ResimAdi:String;
begin
 try
   Image1.Picture.LoadFromFile(JvThumbView1.SelectedFile);
   ResimAdi:=extractfilename(JvThumbView1.SelectedFile);
   Label2.Caption:=ResimAdi;//Resim'in Adını Gösterecek.
   JvThumbView1.SetFocus;
  finally
 end;
DirectoryListBox'un OnChange ve OnDblClick Olaylarınada;

try
  JvThumbView1.Directory:=DirectoryListBox1.Directory;
 finally
 end;
Atıyoruz..iki tane radioButton'umuzu GroupBox'la beraber ThumbView'in uygun bir yerine koyup Birincisine;aşağıdaki kodu OnClick Olayına atıyoruz;

JvThumbView1.MaxHeight:=75;
 JvThumbView1.MaxWidth:=75;
İkicisine de;

JvThumbView1.MaxHeight:=100;
 JvThumbView1.MaxWidth:=100;
Bu kod'lar Thumbnail'lerin,ThumbView'in içinde Büyüklüklerini ayarlar,Tabi siz RadioButtonları ve bu kod'u çoğaltarak Thumbnail'leri istediğiniz sayıda büyük küçük gösterebilirsiniz.Ben RadioButton kullandım,Siz TrackBar'lada bu işlemleri bir seferde kademe kademe yapabilirsiniz.Gerekli kontrolleri yaptıktan sonra Form'mumuzu çalıştırabilirsiniz! DirectoryListBox'dan resim arşivli Klasörlere tıkladıkca, ThumbView'de listelenecektir.Radio Buttonlarıda kullanarak resimleri istediğiniz büyüklükte sıralayabilirsiniz.Artık Gerisi Sizin hayal gücünüze kalmış.
iyi çalışmalar.....