Bu konuya daha önce konuşmuştuk. Ve olmadıgına karar vermiştik. aradan epey bir zaman gecti halen daha durum olumsuzmu.
IBbackupservice de bunu yapan oldumu acaba.
Serverdaki database kendi bulundugumuz pc yedek alabiliyormuyuz.
(IBBackup) la
Bunu gbak ile yapabiliyoruz oysaki ne enteresan değilmi
musti yazdı:Evet haklısın coderlord abi sizin hazırladıgınız baslık altında devam etse idim daha dogru olurdu gibi geldi banada ama sanki baslık istedigimi anlatmıyor gibi geldi bana ama bundan sonra dikkat edecegim ona.
bu arada sorunun cevabını hala bulamadık ama bence server üzerine paylaşım verilmiş bir yere alabilir ve bunu client makinana kopyalattırabilirsin.
s.a.
paylasım vererek olabileceği konusunda suphe yokama sız daha ıyı bılırsınızkı serverlarda paylasım vermıyoruz.zaten oyle olsa backupyerıne kopyalardık.
tskler
1. veri tabanını sql sorguları şeklindede pek hala yedekleyebililirsiniz. Oracle'da bu şekilde uzak yedekleme yapıyor.
2. illa gdb olması şartmı bilmiyorum. onunda çözümü var tabi. exe'nizin yanına embeded firebird kurup veriyi uzaktakki makinadan alıp local'e kopyalayabilirsiniz.
3. Başka bir yolu ana makinada çalışacak bir exe yazıp belirli bir porttan gdb dosyasını stream olarak clientlara göndermek.