DevExpress DBTreeView ile Zeos Query sorunu ??

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
ozzyksk
Üye

DevExpress DBTreeView ile Zeos Query sorunu ??

Mesaj gönderen ozzyksk »

Merhaba arkadaşlar.

Yaptığım bir projede DevExpress in dxDBTreeView nesnesi ile Zeos un Query nesnesini (Table ile denedim aynı sorun var) kullanıyorum.

Tree de seçtiğim veri query de seçili hale gelmiyor. hiç bir ayar yapmadan BDE de bir çalışma hazırladığımda sorun çıkmıyor. ZEOS veya DBTreeView de bir ayar mı yapmam gerekiyor.

Eğer hiç bir çözüm yoksa bu sorunu çıkarmayan bir DBTree önerebilir misiniz?

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

grid üzerinde scroll olduğunda datasource'da scroll işlemi olmaz. Devexpress'in yapısı gereği bu böyle. Yoksa filtreleme v.s. işlemleri yapması zor olurdu ve yavaş çalışırdı. Ne yapmak istediğinizi bilmiyorum ama kullanıcının seçmiş olduğu kayıtlara ulaşabileceğiniz bir sürü yöntem var. Neden datasource'un scroll olmasını istiyorsunuz?
ozzyksk
Üye

Mesaj gönderen ozzyksk »

yapmak istediğim DBTreeView içerisinde bulunan bir item seçildiğinde aynısının Query de de seçili hale gelmesini istiyorum.

BDE kullanınca dxDBTreeView hiç sorun çıkarmıyor. ancak zeos kullanınca query sanki DBTreeView den bağımsızmış gibi öyle kendi halinde bekliyor.